Περισσότερες από 230 ώρες εθελοντικής εργασίας με υποστήριξη 13 φορέων σε 14 δράσεις στον απολογισμό του προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας της Star Automotive Ελλάς.

Η Star Automotive Ελλάς (Mercedes-Benz Ελλάς, έως τις 31 Ιανουαρίου 2023) για ακόμη μία χρονιά απέδειξε ότι ο εθελοντισμός αποτελεί κομμάτι της καθημερινότητας των εργαζομένων της. Κατά το 2022 προέβη σε δράσεις και ενέργειες που ενδυνάμωσαν ακόμη περισσότερο την κουλτούρα της κοινωνικής ευαισθητοποίησης, ενώ επαληθεύτηκε και πάλι ότι για τους εργαζόμενους της εταιρείας, η ιδέα του #love2give υπερβαίνει το στενό πλαίσιο του όρου «Εταιρική Κοινωνική Υπευθυνότητα», καθιστώντας τον κάθε συμμετέχοντα-εθελοντή κοινωνό της έννοιας της αλληλεγγύης, της προσφοράς και της ανιδιοτέλειας.

Οι ενέργειες που πραγματοποιήθηκαν περιελάμβαναν περισσότερες από 230 ώρες εθελοντικής εργασίας και στόχευαν κατά 85% στην Κοινωνία και τον Άνθρωπο και κατά 15% στο Περιβάλλον, ενώ κατάφεραν να προσφέρουν ανακούφιση σε παιδιά που διαβιούν σε δομές φιλοξενίας και να υποστηρίξουν ενεργά κοινωφελείς οργανισμούς και φιλοζωικά σωματεία.

Επιπλέον, οι δράσεις ανακύκλωσης ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, μπαταριών, λαμπτήρων, αλουμινίου, πλαστικού, χαρτιού και γυαλιού συνεχίζεται σταθερά, με τα ποσά που συγκεντρώνονται από την ανακύκλωση αλουμινίου να προσφέρονται σε οργανισμούς που φιλοξενούν παιδιά σε συνεργασία με τον οργανισμό «Κάθε Κουτί Μετράει». Τέλος, από τις τρεις δράσεις αιμοδοσίας που διοργανώθηκαν εντός του 2022 με τη συμμετοχή 100 εργαζομένων-εθελοντών, συγκεντρώθηκαν 71 μονάδες αίματος για την τράπεζα αίματος που διατηρεί η εταιρεία για τους εργαζόμενους και τους πρώτου βαθμού συγγενείς τους.

Αξίζει επίσης να αναφερθεί, ότι η εταιρεία συμμετείχε ενεργά στο «Δίκτυο Διάσωσης & Προσφοράς Τροφίμων» του μη κερδοσκοπικού οργανισμού «Μπορούμε», διασώζοντας και προσφέροντας συνολικά 120 μερίδες φαγητού από τις εταιρικές της εκδηλώσεις, συμβάλλοντας έμπρακτα στη δράση του οργανισμού «Καμία μερίδα φαγητού χαμένη».

Για το 2023, η Star Automotive Ελλάς και οι εργαζόμενοί της σκοπεύουν να συνεχίσουν με το ίδιο πάθος τις δράσεις του προγράμματος εταιρικής υπευθυνότητας #love2give, έχοντας ήδη συνάψει νέες συνεργασίες, ώστε να προσφέρουν τόσο με προσωπική ενασχόληση όσο και με προσφορά σε είδος σε ακόμα περισσότερους ευάλωτους συνανθρώπους μας και οργανισμούς για το κοινό καλό.

Προηγούμενο άρθροΟ Ludovic Basset ενισχύει την ομάδα της GM στην Ευρώπη
Επόμενο άρθρο10 εταιρείες ίδρυσαν την κοινοπραξία Cofinity-X