Η General Motors (GM) ενισχύει την ομάδα της στην Ευρώπη και ανακοίνωσε τον διορισμό του Ludovic Basset στη θέση του Επικεφαλής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων.

Ο Ludovic Basset, 46 ετών, Γάλλος υπήκοος με πλούσια εμπειρία στις Δημόσιες Υποθέσεις της ΕΕ, θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη στήριξη του μετασχηματισμού των ευρωπαϊκών δραστηριοτήτων της GM σε ευέλικτη, πρωτοποριακή start-up, με χαρτοφυλάκιο αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων.

Ο κ. Basset διαθέτει 15ετή εμπειρία στο πολιτικό περιβάλλον των Βρυξελλών, σε διάφορες θέσεις εξωτερικών υποθέσεων και διοικητικά καθήκοντα στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας, εκπροσωπώντας βιομηχανίες της ΕΕ. Προ της ένταξής του στην GM, ο Basset διηύθυνε τις Εταιρικές Δημόσιες Υποθέσεις της ACEM, του αντιπροσωπευτικού οργανισμού του κλάδου μοτοσυκλετών της Ευρώπης. Συνέβαλε ιδιαίτερα στη διαμόρφωση του μακροπρόθεσμου οράματος και της στρατηγικής βιωσιμότητας του κλάδου, με δράσεις Δημοσίων Υποθέσεων για την υποστήριξη του τομέα της μοτοσικλέτας σε ευρωπαϊκό επίπεδο, στις Βρυξέλλες και σε βασικά κράτη μέλη.

Τους τελευταίους μήνες, η GM έκανε σημαντικά βήματα επέκτασης των εργασιών της στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης ομάδων με επίκεντρο τον πελάτη και την τεχνολογία, της ίδρυσης της GM Advanced Design Europe στο Ηνωμένο Βασίλειο και της ανάπτυξης κόμβου καινοτομίας πληροφορικής στην Ιρλανδία. Ως Επικεφαλής Υποθέσεων ΕΕ, ο Ludovic Basset θα συμβάλει καθοριστικά στην καθοδήγηση της GM στην συναρπαστική αυτή φάση ανάπτυξης.

«Πρόκειται για πολύ συναρπαστική συγκυρία για την GM στην Ευρώπη. Ανυπομονώ να συμμετάσχω στην υλοποίηση του οράματος της GM για Μηδενικά Ατυχήματα, Μηδενικές Εκπομπές and Μηδενική Συμφόρηση στις Βρυξέλλες, στην καρδιά της ΕΕ. Στόχος μου είναι η υποστήριξη της ομάδας προς επίτευξη όλων των επιχειρηματικών μας στόχων και η πραγματοποίηση του οράματος», δήλωσε ο κ. Basset.

Με υπόβαθρο Νομικής και Διεθνών Σχέσεων και εκτενή εμπειρία στις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, ο Ludovic Basset είναι ο κατάλληλος άνθρωπος να διαχειριστεί το περίπλοκο πολιτικό και ρυθμιστικό τοπίο που επηρεάζει τον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας. Η GM είναι πεπεισμένη ότι ο διορισμός του θα ενισχύσει σημαντικά την ικανότητά της επίτευξης των στρατηγικών στόχων της.

«Είμαστε πολύ ευτυχείς για την ένταξη του Ludovic στην οικογένεια της GM και την εκ μέρους του εκπροσώπηση της εταιρείας στις Βρυξέλλες. Η ευρύτητα των γνώσεών του και η εμπειρία του στον τομέα των μεταφορών μας ταιριάζουν απόλυτα» ανέφερε ο Αντιπρόεδρος Διεθνών Υποθέσεων της GM, Daniel Frakes.

 

Προηγούμενο άρθροΑλλαγή στο Διοικητικό Συμβούλιο της ALD
Επόμενο άρθροΗ Εταιρική Υπευθυνότητα της Star Automotive Ελλάς