Η CarNext συγκέντρωσε 400 εκατ. ευρώ για να επιταχύνει την ανάπτυξή της και ανεξαρτητοποιείται πλήρως από τη LeasePlan.

Οι νέοι ιδιοκτήτες της είναι κοινοπραξία επενδυτών, συμπεριλαμβανομένης της TDR Capital (θυγατρική της Abu Dhabi Investment Authority), της GIC, της PGGM, της ATP και της Goldman Sachs Asset Management.

Ως μία από τις κορυφαίες ηλεκτρονικές αγορές μεταχειρισμένων αυτοκινήτων B2C και B2B στην Ευρώπη, η CarNext επιζητεί περαιτέρω ανάπτυξη, πέραν της μητρικής της εταιρείας LeasePlan.

Έλεγχος παγίων

«Σε αυτή τη νέα φάση, η CarNext μπορεί να επεκτείνει το χαρτοφυλάκιό της ανεξαρτήτως της LeasePlan, συνεργαζόμενη, για παράδειγμα, με κατασκευαστές ή άλλες μεγάλες εταιρείες στόλων. Επομένως, η CarNext θα μπορεί να ανταποκριθεί ταχύτερα σε συγκεκριμένες απαιτήσεις πελατών, π.χ. όταν πρόκειται για βενζινοκίνητα, υβριδικά και ηλεκτρικά οχήματα μπαταρίας», εξηγεί ο Johan Verbois, Fleet Europe Remarketing Expert.

«Μέχρι σήμερα, η CarNext εξαρτάτο κυρίως από την παροχή της LeasePlan, της οποίας τα οχήματα τέλους μίσθωσης είναι κυρίως ντίζελ».

Η ύπαρξη ενός ανεξάρτητου και ευρύτερου χαρτοφυλακίου θα ωφελήσει και θα εμπλουτίσει τον Έλεγχο Παγίων (Asset Control Tower) της CarNext – τον αλγόριθμο που καθορίζει πότε και πού να πουλήσει τα πάγια των βιβλίων της.

Συμφωνία μακροπρόθεσμης παροχής σέρβις

Ωστόσο, παραμένουν σημαντικοί δεσμοί μεταξύ της CarNext και της LeasePlan. Συγκεκριμένα, η CarNext υπέγραψε αποκλειστική μακροπρόθεσμη συμφωνία σέρβις με τη LeasePlan, η οποία εγγυάται την προμήθεια σχεδόν 300.000 μεταχειρισμένων αυτοκινήτων υψηλής ποιότητας ετησίως για πώληση μέσω των αγορών της B2C και B2B σε όλη την Ευρώπη. Προβλέπεται πως αυτό θα προσφέρει στιβαρή βάση για μελλοντική ανάπτυξη.

Με έναρξη το 2018, οι δραστηριότητες της CarNext B2B διατίθενται πλέον σε 22 χώρες. Η αγορά της B2C διαθέτει παρουσία σε επτά από τις μεγαλύτερες αγορές της Ευρώπης. Το 2020, η CarNext πούλησε 40.000 αυτοκίνητα μέσω του δικτύου B2C και 200.000 μέσω της πλατφόρμας δημοπρασιών B2B και της εφαρμογής trader, με μεικτή εμπορευματική αξία 2,5 δισ. ευρώ.

Αγορά 400 δισ. ευρώ

Η νέα χρηματοδότηση της CarNext της παρέχει ισχυρή θέση για επέκταση σε ολόκληρη την ευρωπαϊκή αγορά μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, συνολικής αξίας 400 δισ. ευρώ. Το σχέδιο της CarNext, ανεξάρτητης πλέον εταιρείας με ισχυρή οικονομική υποστήριξη, προβλέπει επιτάχυνση της προμήθειας οχημάτων από αξιόπιστα τρίτα μέρη, επέκταση της προσφοράς της και περαιτέρω ενίσχυση της ανάπτυξής της, προς αύξηση της πελατειακής βάσης σε όλη την Ευρώπη.

  • Πέρυσι, η CarNext επιτάχυνε την ανάπτυξη στις βασικές της αγορές B2C, π.χ. τριπλασιάζοντας τον όγκο των πωλήσεών της στη Γαλλία. Χάρη στην αύξηση της Cars on Display (COD) στις 3.000 κατά μέσο όρο, η Γαλλία είναι πλέον η μεγαλύτερη αγορά μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της CarNext.
  • Από αυτόν τον μήνα, η CarNext στοχεύει επίσης συγκεκριμένα την ανάπτυξη στη Γερμανία, με στόχο να καταστεί η μεγαλύτερη διαδικτυακή αγορά μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της χώρας μέχρι τα τέλη του τρέχοντος έτους.

«Μια υπέροχη ημέρα»

Maarten van Neerven

«Ο συγχρονισμός (της νέας χρηματοδότησης και της νέας ιδιοκτησίας της CarNext, Εκδ.) δεν μπορούσε να είναι καλύτερος», δηλώνει ο Maarten van Neerven, Διευθύνων Σύμβουλος και CFO της CarNext. «Μετά την πανδημία, περισσότερος κόσμος από ποτέ επιθυμεί να αγοράσει το επόμενο μεταχειρισμένο αυτοκίνητό τους διαδικτυακά και διαθέτουμε τα αυτοκίνητα και την τεχνολογία προς κάλυψη».

Tex Gunning

«Πρόκειται για μια υπέροχη μέρα για πελάτες μεταχειρισμένων αυτοκινήτων», δήλωσε ο Tex Gunning, CEO της LeasePlan. «Η LeasePlan θα συνεχίσει να επικεντρώνεται σε ό,τι κάνουμε καλύτερα: πρωτοπορώντας στις συνδρομές αυτοκινήτου, υποστηριζόμενοι από έναν κορυφαίο συνεργάτη remarketing με τις καλύτερες τιμές για τα μεταχειρισμένα οχήματά μας υψηλής ποιότητας. Είμαι πολύ υπερήφανος για το πλήρως ψηφιακό επιχειρηματικό μοντέλο που δημιουργήσαμε στην CarNext και εύχομαι στους συναδέλφους μας κάθε επιτυχία στη συναρπαστική αγορά μεταχειρισμένων αυτοκινήτων».

 

Προηγούμενο άρθροΣημείο αναφοράς η vέα BMW Σειρά 2 Coupé
Επόμενο άρθροΝέο Peugeot 9×8 Hypercar, σχεδιασμένο για αγώνες