Η Goodyear Dunlop Ελαστικά Ελλάς Α.Β.Ε.Ε., θυγατρική της Goodyear Dunlop Tires Europe B.V. με έδρα στην Ολλανδία, δημοσίευσε τα οικονομικά της αποτελέσματα για το 2018.

Ο κύκλος εργασιών της Goodyear Dunlop στη χώρα μας αυξήθηκε κατά 7% σε σχέση με τον αντίστοιχο του 2017. Ο κυριότερος λόγος της αύξησης αυτής είναι ότι πουλήθηκαν 12 χιλ. παραπάνω τεμάχια φορτηγού ελαστικού που αντιστοιχούν σε περίπου 2,3 εκατ. ευρώ πωλήσεις.

Τα μικτά κέρδη της εταιρείας διαμορφώθηκαν στα 5 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 22% σε σχέση με τα αντίστοιχα του 2017, ενώ αποτελούν το 13% επί των καθαρών πωλήσεων (ήτοι 2% αύξηση σε σχέση με το αντίστοιχο ποσοστό του 2017, όπου και ανήλθαν στο 11%).

Τα έξοδα διοικητικής λειτουργίας μειώθηκαν κατά 9% σε σχέση με το περασμένο έτος ενώ τα έξοδα διάθεσης αυξήθηκαν κατά 17%. Το σύνολο των εξόδων διαμορφώθηκε στο 13,1% επί των καθαρών πωλήσεων.

Τα λοιπά καθαρά έσοδα και έξοδα κατέληξαν σε ύψος εξόδων 34 χιλ. ευρώ. Έτσι, τα καθαρά αποτελέσματα προ φόρων της χρήσεως 2018, ανήλθαν σε κέρδος 978 χιλιάδων ευρώ έναντι κέρδους 2,19 εκατ. ευρώ το 2017. Τα ίδια κεφάλαια παρουσιάζονται θετικά κατά 3,4 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι το δίκτυο πελατών της εταιρείας αποτελείται από καταστήματα λιανικής πώλησης με συμμετοχή στον συνολικό τζίρο 70%, χονδρεμπόρους με συμμετοχή στον συνολικό τζίρο 20%, και στόλους με συμμετοχή στο συνολικό τζίρο 10%.

Αξίζει να σημειωθεί ακόμα, πως η Goodyear Dunlop συμμετέχει με ποσοστό 20% στην ECOELASTIKA A.E. η οποία είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Αποστολή της τελευταίας είναι η διαχείριση των άχρηστων ελαστικών που απορρίπτονται στον ελλαδικό χώρο με χρήση των βέλτιστων διαθέσιμων τεχνικών, λαμβανομένων υπόψη πρώτιστα περιβαλλοντικών και οικονομικών κριτηρίων. Παράλληλοι στόχοι είναι η διαφύλαξη του υγιούς ανταγωνισμού στην αγορά των ανακυκλώσιμων υλικών, μέρος των οποίων αποτελούν τα άχρηστα ελαστικά και τα παράγωγά τους, η πλήρης απορρόφηση των τελικών προϊόντων ανακύκλωσης σε έργα ή τελικά προϊόντα και η τήρηση της κείμενης περιβαλλοντικής νομοθεσίας.

Προηγούμενο άρθροΑύξηση πωλήσεων και κερδών για την Kosmocar A.E.
Επόμενο άρθροΑύξηση κύκλου εργασιών και κερδοφορίας για την Autohellas