Η Ford, η General Motors, η Toyota και η SAE International δημιούργησαν την Κοινοπραξία Ασφάλειας Αυτόνομων Οχημάτων (Automated Vehicle Safety Consortium – AVSC) για να προσδιορίσουν τις αρχές ασφάλειας για δοκιμές και ανάπτυξη αυτόνομων οχημάτων επιπέδου 4 και 5.

Ο Edward Straub, executive director της κοινοπραξίας, δήλωσε πως, καθώς ο αριθμός επιδείξεων και πιλοτικών προγραμμάτων που αφορούν στα αυτόνομα οχήματα επιπέδου 4 και 5 έχει αυξηθεί, παρατηρείται ένα κενό στις αρχές και τις πρακτικές ασφάλειας που δημοσιοποιούνται.

Οι εταίροι της κοινοπραξίας AVSC σχεδιάζουν να μοιραστούν την εμπειρία από τις δοκιμές και τις διαδικασίες ανάπτυξης για να συντάξουν τις βέλτιστες πρακτικές του κλάδου. Στη συνέχεια, ο κατάλογος αυτός θα δημοσιευθεί ως σημείο αναφοράς για άλλους κατασκευαστές, προγραμματιστές τεχνολογίας και ρυθμιστικές αρχές.

Ο κ. Straub δήλωσε στο Automotive News πως στο μέλλον αναμένει περισσότερους κατασκευαστές και εταιρείες τεχνολογίας να ενταχθούν στην κοινοπραξία.

Ας σημειωθεί ότι η SAE International είναι μια παγκόσμια ένωση που δεσμεύεται να προωθήσει τις γνώσεις και τις λύσεις κινητικότητας προς όφελος της ανθρωπότητας. Οι σχεδόν 200.000 μηχανικοί της, εμπειρογνώμονες και εθελοντές διασυνδέονται και εκπαιδεύουν επαγγελματίες της κινητικότητας, ώστε να εξασφαλισθούν ασφαλείς, καθαρές και προσιτές λύσεις κινητικότητας.

Είναι γνωστό ότι η Ford, η General Motors και η Toyota είναι αυτοκινητοβιομηχανίες που αναπτύσσουν λύσεις αυτόνομης οδήγησης και ηλεκτρικής κινητικότητας για το μέλλον.

Προηγούμενο άρθρο10 Gigafactories μπαταριών χρειάζεται η Ευρώπη μέχρι το 2030
Επόμενο άρθροTo Άμστερνταμ θα απαγορεύσει βενζινοκίνητα/πετρελαιοκίνητα από το 2030