Τα καθαρά αποτελέσματα πρώτου τριμήνου 2022 της LeasePlan ανέρχονται στα 360 εκατομμύρια ευρώ, αυξημένα κατά 99,4% έναντι του πρώτου τριμήνου 2021.

Ο εξυπηρετούμενος στόλος της εταιρείας αυξήθηκε κατά 6,3% σε ετήσια βάση, φθάνοντας σχεδόν τα 1,9 εκατομμύρια οχήματα, ενώ οι παραγγελίες πρώτου τριμήνου 2022 ήταν ιδιαίτερα υψηλές, ανέφερε η LeasePlan στην πρώτη τριμηνιαία έκθεση του έτους.

«Το πρώτο τρίμηνο του 2022 η LeasePlan συνέχισε να σημειώνει εξαιρετικά αποτελέσματα, δραστηριοποιούμενη σε έναν από τους πιο ελκυστικούς κλάδους», δήλωσε ο Tex Gunning, CEO της εταιρείας, η οποία βρίσκεται σε διαδικασία εξαγοράς από την ALD.

Κύρια σημεία της τριμηνιαίας έκθεσης:

  • Τα καθαρά αποτελέσματα των 360 εκατ. ευρώ (+99,4%) περιλαμβάνουν 85 εκατ. ευρώ καθαρού θετικού αντίκτυπου στην αγορά, από παράγωγα αντιστάθμισης κινδύνων.
  • Το υποκείμενο καθαρό αποτέλεσμα ύψους 281 εκατ. ευρώ αυξήθηκε κατά 69,1% σε ετήσια βάση.
  • Το μικτό κέρδος από το leasing και τις πρόσθετες υπηρεσίες ανήλθε στα 398 εκατ. ευρώ (+8,7%), με όλες τις υπηρεσίες να παρουσιάζουν ισχυρή απόδοση.
  • Το μικτό κέρδος από πωλήσεις μεταχειρισμένων αυτοκινήτων και τελών λήξης συμβάσεων ανήλθε στα 199 εκατ. ευρώ (+209,7%), λόγω μεγάλης ζήτησης μεταχειρισμένων αυτοκινήτων.
  • Στις 22 Απριλίου, η LeasePlan, η ALD και η Société Générale (κύριος μέτοχος της ALD) υπέγραψαν δεσμευτική συμφωνία επιβεβαίωσης των όρων εξαγοράς που ανακοινώθηκε νωρίτερα φέτος.

Προς το παρόν και οι δύο εταιρείες συνεχίζουν να λειτουργούν ξεχωριστά. Η LeasePlan, από την πλευρά της, προβλέπει ισχυρή ανάπτυξη, όπως δείχνουν η μεγάλη ανάπτυξη του στόλου της και οι παραγγελίες ρεκόρ.

Επιπλέον, «η πρότασή μας για μεταχειρισμένα αυτοκίνητα είναι εξαιρετικά δημοφιλής, λόγω της συνεχιζόμενης ζήτησης μεταχειρισμένων αυτοκινήτων και της αυξανόμενης αποδοχής υπηρεσιών leasing μεταχειρισμένων αυτοκινήτων», δήλωσε ο κ. Gunning. «Η μετάβαση στην κινητικότητα μηδενικών εκπομπών επιφέρει ανάπτυξη, με 1 στις 4 νέες παραδόσεις να είναι πλέον EV».

Για παράδειγμα, τον Φεβρουάριο, η LeasePlan υπέγραψε νέα συνεργασία με τον παγκόσμιο πάροχο υπηρεσιών διαχείρισης εγκαταστάσεων ISS, για τον εξηλεκτρισμό ολόκληρου του στόλου 20.000 οχημάτων παγκοσμίως.

Ενόψει της συγχώνευσης της LeasePlan με την ALD, ο κ. Gunning ανέφερε πως η ενοποιημένη εταιρεία «θα είναι σε καλή θέση για να επωφεληθεί της επικρατούσας συνδρομητικής τάσης, να μεταστραφεί στην ηλεκτρική κινητικότητα και να βρεθεί στην πρώτη γραμμή του ψηφιακού μετασχηματισμού. Η ενοποιημένη εταιρεία θα συγκεντρώσει επίσης τα καλύτερα ταλέντα του κλάδου προς εκμετάλλευση των ευκαιριών της ταχέως αναπτυσσόμενης αγοράς κινητικότητας».

Προηγούμενο άρθροALD Automotive: Επταπλασίασε τα κέρδη από τα μεταχειρισμένα
Επόμενο άρθροArval: αύξησε τον στόλο της κατά 6,5% το πρώτο τρίμηνο