Το Groupe Renault εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τη σύλληψη και κράτηση στο Τόκιο του προέδρου του. Συγκεκριμένα αναφέρει:

Το Groupe Renault, αναγνωρίζει την πρώτη δήλωση του Γραφείου του Εισαγγελέα του Τόκιο στο πλαίσιο της δικαστικής διαδικασίας σχετικά με τον Carlos Ghosn, ασχολείται πλήρως και παρακολουθεί προσεκτικά την εξέλιξη της κατάστασης.

Ο Thierry Bolloré, Chief Operating Officer του Groupe Renault, ανέλαβε επικεφαλής της εκτελεστικής επιτροπής και βρίσκεται σε συνεχή επαφή με το Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου, τον επικεφαλής ανεξάρτητο Director και τις Επιτροπές του Διοικητικού Συμβουλίου. Όλες οι διαδικασίες εταιρικής διακυβέρνησης βρίσκονται σε πλήρη λειτουργία, επιτρέποντας στο Groupe Renault να συνεχίσει ομαλά την πορεία των βιομηχανικών και εμπορικών δραστηριοτήτων του.

Το Groupe Renault εξασφαλίζει σε καθημερινή βάση την αποτελεσματικότητα των συνεργασιών του στο πλαίσιο της Συμμαχίας και εστιάζεται ιδιαίτερα στην εδραίωση της Renault Nissan Mitsubishi Alliance, καταλήγει η ανακοίνωση.

Μια συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου της Renault θα πραγματοποιηθεί σήμερα το απόγευμα.

Ο Carlos Ghosn, κινδυνεύει να φυλακιστεί μέχρι 10 χρόνια αν καταδικαστεί για οικονομικές ατασθαλίες στην Ιαπωνία, βάσει του νόμου της χώρας.

Προηγούμενο άρθροBlack Friday για την Opel μέχρι τις 30 Νοεμβρίου
Επόμενο άρθροΟ Thierry Bolloré Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Renault