Πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες μέρες στην Πράγα, η παγκόσμια πρεμιέρα – παρουσίαση στους εκπροσώπους του ειδικού Τύπου – του ολοκαίνουργιου Skoda Elroq, το οποίο φιλοδοξεί να είναι το πιο οικονομικό ηλεκτρικό όχημα της κατηγορίας του στην ευρωπαϊκή αγορά, προσφέροντας εντυπωσιακή αυτονομία, εξαιρετική σχεδίαση και πλούσιο εξοπλισμό.

Το Elroq είναι το πρώτο μοντέλο της Skoda που υιοθετεί τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία “Modern Solid”, η οποία συνδυάζει τη στιβαρότητα με την απλότητα και τη λειτουργικότητα. Το όχημα διαθέτει ανανεωμένη αισθητική με κύριο στοιχείο το μοναδικό μαύρο “Tech-Deck Face”, αντί της κλασικής γρίλιας, και τμηματικά LED φώτα ημέρας, ενώ χάρη στις καθαρές επιφάνειες και την κεκλιμένη γραμμή οροφής, έχει βελτιωθεί η αεροδυναμική του αυτοκινήτου.

Θα διατίθεται με τρεις διαφορετικές επιλογές μπαταριών (50, 60, 85 kWh) και κινητήρων, με την ισχυρότερη εκδοχή να φτάνει τα 210 kW. Η αυτονομία ξεπερνά τα 560 χιλιόμετρα, ενώ οι εκδόσεις με τις μεγαλύτερες μπαταρίες έχουν την δυνατότητα φόρτισης από 10% σε 80% σε μόλις 28 λεπτά μέσω ταχυφορτιστών DC με ισχύ έως 175 kW. Η βελτιωμένη απόδοση και η ταχύτητα φόρτισης προσφέρουν μια αναβαθμισμένη εμπειρία χρήσης για τον οδηγό.

Στο εσωτερικό, το Elroq πρωτοπορεί, με έμφαση στη χρήση ανακυκλωμένων υλικών, με το 75% των επενδύσεων της βασικής έκδοσης Loft να προέρχονται από ανακυκλωμένο PET, ενώ η έκδοση Lodge ανεβάζει τον πήχη, χρησιμοποιώντας Econyl, ένα ανακυκλωμένο νάιλον από αλιευτικά δίχτυα. Η καθαρή σχεδίαση συνδυάζεται με σύγχρονες τεχνολογίες και βιώσιμα υλικά κατασκευής, κάνοντας την οδήγηση άνετη και ασφαλή.

Σε αυτό συμβάλλει το σύστημα infotainment 13 ιντσών αλλά και οι νέες “Simply Clever” λύσεις των επιπλέον χώρων αποθήκευσης καλύπτοντας τις καθημερινές ανάγκες του οδηγού και των επιβατών. Το ευρύχωρο περιβάλλον με χωρητικότητα αποσκευών 470 λίτρων, μπορεί να φτάσει τα 1.580 λίτρα με τις πίσω θέσεις αναδιπλωμένες.

Το νέο SUV διαθέτει πλούσιο βασικό εξοπλισμό που περιλαμβάνει κάμερα οπισθοπορείας, σύστημα προστασίας επιβατών (Crew Protect Assist), πλευρική υποβοήθηση (Side Assist) και προηγμένα συστήματα ασφαλείας με έως και εννέα αερόσακους. Η ισορροπία μεταξύ της άνεσης και της ασφάλειας είναι εντυπωσιακή, καθιστώντας το ιδανικό για αστικούς και μη προορισμούς.

Οι παραγγελίες για το Elroq έχουν ήδη ξεκινήσει σε δώδεκα ευρωπαϊκές αγορές, ενώ η πρώτη ειδική έκδοση (First Edition) θα είναι διαθέσιμη στις αρχές του 2025. Η τιμή εκκίνησης των περίπου 33.000 ευρώ (στο εξωτερικό) κάνει το Elroq «την πιο οικονομική πρόταση στην κατηγορία των ηλεκτρικών SUV, προσφέροντας ταυτόχρονα ισορροπία τιμής με την έκδοση με θερμικό κινητήρα Karoq σε πολλές αγορές», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Klaus Zellmer, Διευθύνων Σύμβουλος της Skoda Auto.

Προηγούμενο άρθροΗ FREENOW επενδύει στα ταξί και επιτυγχάνει break-even στην Ευρώπη
Επόμενο άρθροΟ Nicolas Lapierre νέος Sporting Director της Alpine Endurance Team