Η FREENOW, η εφαρμογή πολλαπλών επιλογών μετακίνησης στην Ευρώπη με επίκεντρο τις υπηρεσίες ταξί, ανακοίνωσε ότι πέτυχε break-even. Η στρατηγική στροφή της εταιρείας στον κλάδο του ταξί οδήγησε σε αύξηση εσόδων κατά 13% σε ετήσια βάση (08/2024).

Το 2024 αποτέλεσε μια καθοριστική χρονιά για την FREENOW, καθώς είδε τα έσοδά της να αυξάνονται κατά 13% σε ετήσια βάση, στοιχείο που της επέτρεψε να πετύχει το break-even, επιβεβαιώνοντας την αποτελεσματικότητα της στρατηγικής της να επικεντρωθεί στις υπηρεσίες ταξί. Το σημαντικό επίτευγμα ανακοίνωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της FREENOW, Thomas Zimmermann, κατά την ομιλία του στο συνέδριο Bits & Pretzels 2024, στο Μόναχο. Όπως τόνισε ο ίδιος, η επιτυχία αυτή οφείλεται στη στρατηγική συνεργασία με επαγγελματίες οδηγούς ταξί, ιδιοκτήτες και διαχειριστές στόλων. Πρόκειται για έναν συνεργατικό χαρακτήρα που αποτελεί «κλειδί» για την βιώσιμη ανάπτυξη και την επίτευξη της κερδοφορίας.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της FREENOW, Thomas Zimmermann

Η εταιρεία δραστηριοποιείται σε 9 ευρωπαϊκές χώρες: Ελλάδα, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιρλανδία, Γαλλία, Ισπανία, Πολωνία, Ιταλία και Αυστρία. Προσφέρει δε στους χρήστες τη δυνατότητα αξιόπιστων και ασφαλών μετακινήσεων, με το ταξί να αποτελεί την κύρια επιλογή. Παράλληλα, προσφέρει και άλλες μορφές μετακίνησης όπως ηλεκτρικά ποδήλατα, σκούτερ, car-sharing και ενοικίαση αυτοκινήτου, όλα μέσα από μία ενιαία εφαρμογή.

Η FREENOW δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην υποστήριξη των τοπικών οικονομιών και τον ψηφιακό μετασχηματισμό του τομέα ταξί, με ισχυρή παρουσία σε πάνω από 150 ευρωπαϊκές πόλεις, διατηρώντας συνεργασίες με περισσότερους από 150.000 οδηγούς ταξί. Με την χρήση καινοτόμων τεχνολογιών, η FREENOW εκσυγχρονίζει τις υπηρεσίες της, φέρνοντας νέες δυνατότητες στην αγορά μετακινήσεων. Παρά το γεγονός πως το 60% των διαδρομών ταξί στην Ευρώπη εξακολουθεί να πραγματοποιείται εκτός ηλεκτρονικών πλατφορμών, η εταιρεία βλέπει σημαντικές ευκαιρίες για περαιτέρω ανάπτυξη.

Στην χώρα μας, η FREENOW έχει καθιερωθεί ως μια κορυφαία εφαρμογή ταξί. Με περισσότερους από 9.000 συνεργαζόμενους οδηγούς ταξί και σχεδόν 1,5 εκατομμύριο χρήστες σε όλη την επικράτεια, η εταιρεία συνεχίζει να επενδύει στην επέκταση των υπηρεσιών της. Ενδεικτικά, το τελευταίο έτος, η εφαρμογή επεκτάθηκε πέρα από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, φτάνοντας στην Κρήτη, αρχικά στο Ηράκλειο και στη συνέχεια στη Χερσόνησο. Από την επέκταση επωφελούνται τόσο οι κάτοικοι του νησιού όσο και οι τουρίστες, αναβαθμίζοντας την τοπική κινητικότητα και ενισχύοντας την τουριστική υποδομή της περιοχής. Σε αντίθεση με άλλες διεθνείς πλατφόρμες, η εταιρεία καταβάλλει φόρους και ΦΠΑ στην Ελλάδα, δείχνοντας έτσι τη δέσμευσή της στην εγχώρια οικονομία.

Με περισσότερα από 15 χρόνια εμπειρίας στον κλάδο του ταξί, η FREENOW έχει χτίσει ισχυρές συνεργασίες με ρυθμιστικές αρχές, συνδικάτα και επαγγελματίες οδηγούς. Χάρη σε αυτή την εμπειρία και την εκτενή συνεργασία της, διαδραματίζει ηγετικό ρόλο στον ψηφιακό μετασχηματισμό της αγοράς ταξί, διευκολύνοντας την υιοθέτηση καινοτόμων λύσεων από τους παραδοσιακούς παίκτες του κλάδου. Ο Thomas Zimmermann επισημαίνει πως η FREENOW στοχεύει να εκσυγχρονίσει περαιτέρω τον κλάδο, μέσω της συνεργασίας της με οδηγούς ταξί και εταιρείες, προσφέροντάς τους τεχνολογικά εργαλεία που θα βελτιώσουν την αποτελεσματικότητα και επακολούθως την ποιότητα των υπηρεσιών τους. Η εταιρεία υποστηρίζεται από το BMW Group και το Mercedes-Benz Group.

Προηγούμενο άρθροΣυνάντηση του ΣΕΕΑΕ με τον Υφυπουργό Μεταφορών, Βασίλη Οικονόμου
Επόμενο άρθροSKODA ELROQ: Επίσημη παρουσίαση στην Πράγα. Από 33.000 ξεκινούν οι τιμές