SAP: πιλοτικός προϋπολογισμός κινητικότητας
Steffen Krautwasser, Head of Global Car Fleet, SAP

Η εταιρεία επιχειρηματικού λογισμικού SAP εξετάζει τη γενική αναθεώρηση της πολιτικής της οχημάτων παροχών στην αγορά της Γερμανίας και εγκαινιάζει πιλοτικό προϋπολογισμό κινητικότητας.

Από την 1η Απριλίου του τρέχοντος έτους, το προσωπικό της SAP που δικαιούται αυτοκινήτου παροχής θα μπορεί να επιλέξει προϋπολογισμό κινητικότητας.

“Η SAP εστιάζει στη βιωσιμότητα”, δήλωσε ο Steffen Krautwasser, Επικεφαλής του Global Car Fleet, “και ακολουθούμε αυτήν την πορεία με τον στόλο αυτοκινήτων μας. Γι ‘αυτό υιοθετούμε την ηλεκτρική κινητικότητα και αρχίσαμε να εξετάζουμε και άλλες επιλογές κινητικότητας”. Υπενθυμίζεται πως σε αναγνώριση των προσπαθειών βιωσιμότητας της εταιρείας του, ο κ. Krautwasser κέρδισε το βραβείο “European Green Fleet Manager of the Year” 2020.

“Δεν θέλαμε να μειώσουμε τον στόλο αυτοκινήτων, αλλά να προσφέρουμε κάτι επιπλέον”, συνέχισε ο κ. Krautwasser.

Από την αρχή, η SAP προτίμησε να μην περιλάβει τον προϋπολογισμό κινητικότητας ως μέρος του μισθού, καθώς αυτό θα το καθιστούσε λιγότερο αντιληπτό για το προσωπικό και δυσκολότερο για την εταιρεία να επηρεάσει τις επιλογές κινητικότητας.

Ο προϋπολογισμός κινητικότητας προορίζεται για προσωπική μετακίνηση προς και από το γραφείο, αλλά δεν περιλαμβάνει επαγγελματικά ταξίδια. Ο προϋπολογισμός μπορεί να χρησιμεύσει στη Γερμανία ή διεθνώς για όλες τις υπηρεσίες κινητικότητας εκτός από πτήσεις, αλλά συμπεριλαμβάνει τα μέσα μαζικής μεταφοράς, τα ποδήλατα ή αυτοκίνητα διαμοιρασμού και τα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα.

Αρχικά, ο κ. Krautwasser αναζήτησε εφαρμογή που να περιλαμβάνει σύστημα προγραμματισμού διαδρομών και επιλογή κράτησης διαφόρων μορφών κινητικότητας. Ωστόσο, δεν υπήρχε πάροχος που να καλύπτει όλες τις επιλογές κινητικότητας σε ολόκληρη τη χώρα, αναγκάζοντας την SAP να στραφεί σε δική της λύση εξόδων μετακίνησης. Οι εργαζόμενοι της SAP μπορούν να διεκδικήσουν τα έξοδα κινητικότητάς τους μέσω του SAP Concur.

Μετά από μια αρχική πιλοτική εφαρμογή στο Βερολίνο, η SAP ξεκινά ένα διετές δοκιμαστικό πρόγραμμα σε όλη τη Γερμανία την 1η Απριλίου 2021. Ως μέρος αυτού, οι δικαιούχοι μπορούν κατ ‘εξαίρεση να επιστρέψουν τα εταιρικά τους αυτοκίνητα μετά από τρία χρόνια, αντί της συνήθους τετραετούς περιόδου.

Περίπου 1.500 από τους 20.000 δικαιούχους της SAP μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο πρόγραμμα, αριθμός που ο κ. Krautwasser θεωρεί αρκετό, ώστε να μη χρειαστεί να απορρίψει κανέναν.

Προηγούμενο άρθροΗ Toyota παρουσίασε στην Ευρώπη το νέο FCEV Mirai
Επόμενο άρθροCatena-X: Η συμμαχία στην αυτοκινητοβιομηχανία