Η Volvo Trucks παρουσιάζει τέσσερα νέα φορτηγά, με ιδιαίτερη έμφαση στον οδηγό και στο περιβάλλον οδήγησης, την ασφάλεια και την παραγωγικότητα.

“Είμαστε πραγματικά περήφανοι γι’ αυτή τη μεγάλη επένδυση που έχει μέλλον. Στόχος μας είναι να είμαστε ο καλύτερος επιχειρηματικός εταίρος των πελατών μας, καθιστώντας τους ακόμα πιο ανταγωνιστικούς και να τους βοηθήσουμε να προσελκύσουν τους καλύτερους οδηγούς σε μια όλο και πιο δύσκολη αγορά “, λέει ο Roger Alm, Πρόεδρος της Volvo Trucks. Τα τέσσερα φορτηγά βαρέως τύπου, τα Volvo FH, FH16, FM και FMX αντιπροσωπεύουν περίπου τα δύο τρίτα των παραδόσεων της Volvo Trucks.

Μια αναμενόμενη αύξηση της ζήτησης για μεταφορές ασκεί πιέσεις στη διαθεσιμότητα εξειδικευμένων οδηγών παγκοσμίως. Στην Ευρώπη, για παράδειγμα, οι εκτιμήσεις δείχνουν ότι περίπου το 20% όλων των θέσεων εργασίας των οδηγών είναι κενές. Για να βοηθηθούν οι πελάτες να προσλάβουν και να διατηρήσουν τους καλύτερους οδηγούς, η Volvo Trucks έχει επικεντρωθεί στην ανάπτυξη των νέων φορτηγών ώστε να γίνουν ασφαλέστερα, αποτελεσματικότερα και πιο ελκυστικά εργαλεία εργασίας για ειδικευμένους οδηγούς.

Για να τονίσει αυτά τα χαρακτηριστικά, η Volvo Trucks παρουσίασε μια θεαματική τανία, με τίτλο “Volvo Trucks – The Tower feat. Roger Alm”. Στην ταινία τα φορτηγά το ένα πάνω στο άλλο έρχονται στο μέσον της νύχτας οδηγούμενα από μια εξειδικευμένη οδηγό. Μάλιστα, στη κορυφή των φορτηγών στέκεται όρθιος ο πρόεδρος της εταιρείας.

“Οι οδηγοί που χειρίζονται το φορτηγό τους με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα αποτελούν ένα ανεκτίμητο πλεονέκτημα για κάθε εταιρεία μεταφορών. Η υπεύθυνη συμπεριφορά οδήγησης μπορεί να συμβάλει στη μείωση των εκπομπών CO2 και του κόστους καυσίμων, καθώς και στη μείωση του κινδύνου ατυχημάτων, τραυματισμών και απρογραμμάτιστων διακοπών. Τα καινούργια φορτηγά μας θα βοηθήσουν τους οδηγούς να λειτουργήσουν με μεγαλύτερη ασφάλεια και παραγωγικότητα και θα δώσουν στους πελάτες μας ισχυρότερα επιχειρήματα όταν ανταγωνίζονται για να προσελκύσουν τους καλύτερους οδηγούς”, συνεχίζει ο Roger Alm.

Τα διάφορα μοντέλα φορτηγών της σειράς Volvo Trucks διατίθενται με πολλά διαφορετικά μοντέλα καμπίνας και μπορούν να βελτιστοποιηθούν για ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών. Σε φορτηγά μεγάλων αποστάσεων, η καμπίνα είναι συχνά η δεύτερη κατοικία του οδηγού. Στα φορτηγά περιφερειακών μεταφορών χρησιμεύει συχνά ως κινητό γραφείο, ενώ στις κατασκευές τα φορτηγά είναι στιβαρά και πρακτικά εργαλεία εργασίας. Επομένως, η ορατότητα, η άνεση, η εργονομία, το επίπεδο θορύβου, η ευελιξία και η ασφάλεια ήταν βασικά σημεία εστίασης κατά την ανάπτυξη όλων των νέων μοντέλων φορτηγών. Το εξωτερικό του οχήματος έχει αναβαθμιστεί ώστε να αντικατοπτρίζει τις ιδιότητες των νέων φορτηγών και να δημιουργεί ένα ελκυστικό συνολικό σχέδιο.

Volvo FM και Volvo FMX – Νέα καμπίνα, προσφέρει περισσότερο χώρο και βελτιωμένη ορατότητα 

Το νέο Volvo FM και το Volvo FMX διαθέτουν μια ολοκαίνουργια καμπίνα, καθώς και πολλές από τις ίδιες λειτουργίες εμφάνισης οργάνων, όπως και τα μεγαλύτερα οχήματα της Volvo. Ο εσωτερικός τους όγκος έχει αυξηθεί κατά ένα κυβικό μέτρο, παρέχοντας μεγαλύτερη άνεση και περισσότερη επιφάνεια εργασίας. Η ορατότητα είναι ακόμα καλύτερη χάρη στα μεγαλύτερα παράθυρα, τη χαμηλωμένη πόρτα και τους νέους καθρέφτες.

Αποτελεσματικοί κινητήρες και εναλλακτικά συστήματα μετάδοσης κίνησης

Τόσο το περιβάλλον όσο και τα οικονομικά είναι σημαντικοί παράγοντες για τις εταιρείες μεταφορών. Δεδομένου ότι δεν θα υπάρξει μία μοναδική πηγή ενέργειας που να καλύπτει όλα τα ζητήματα της κλιματικής αλλαγής καθώς και ότι οι διαφορετικοί τομείς μεταφορών θα απαιτήσουν ποικίλες λύσεις, θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν παράλληλα για το εγγύς μέλλον διάφοροι τύποι κινητήρων.

Σε πολλές αγορές, τα Volvo FH και Volvo FM είναι διαθέσιμα με τον κινητήρα LNG που τροφοδοτείται με φυσικό αέριο συμβατό με το πρότυπο Euro 6 και προσφέρει αποδοτικότητα καυσίμου και απόδοση συγκρίσιμη με εκείνη των ισοδύναμων φορτηγών ντίζελ Volvo, αλλά με πολύ μικρότερο αντίκτυπο στο κλίμα. Ο κινητήρας αερίου μπορεί να λειτουργεί είτε με βιοαέριο, το οποίο μειώνει το CO2 έως και 100%, ή με φυσικό αέριο που μειώνει τις εκπομπές CO2 έως και 20% σε σύγκριση με τα ισοδύναμα φορτηγά ντίζελ της Volvo. Αυτό σχετίζεται με εκπομπές από το όχημα κατά τη χρήση, γνωστή ως TTW (tank to wheel).

 

Προηγούμενο άρθροH ALD προσφέρει ψηφιακή μίσθωση για το Polestar
Επόμενο άρθροΗ νέα Mercedes-AMG GLA 45 4MATIC+