Η Volkswagen και η Daimler συμφώνησαν να πληρώσουν έως και 3.000 ευρώ ανά όχημα για την διόρθωση των παλαιών οχημάτων ντίζελ στην εγχώρια αγορά τους.

Τροποποιήσεις έναντι συναλλαγών

Ο υπουργός Μεταφορών της Γερμανίας, Andreas Scheuer δήλωσε ότι η BMW εξακολουθεί να αρνείται να κάνει κάτι περισσότερο από την προσφορά εκπτώσεων. Η αυτοκινητοβιομηχανία της Βαυαρίας επιμένει ότι η εκ των υστέρων τροποποίηση είναι λανθασμένη και ότι είναι καλύτερο να προσελκυσθούν οι οδηγοί να αγοράσουν καινούργια αυτοκίνητα.

Εκτός από τις τροποποιήσεις, η Volkswagen και η Daimler προσφέρουν επίσης εμπορικές συμφωνίες.

Η συμφωνία με την Volkswagen και την Daimler ισχύει για τους παλαιότερους πετρελαιοκινητήρες που κυκλοφορούν στις δεκαπέντε πιο μολυσμένες πόλεις της Γερμανίας.

Ο κ. Scheuer βρίσκεται σε συνομιλίες με ξένους κατασκευαστές αυτοκινήτων οι οποίοι, όπως πιστεύει η κυβέρνησή του, θα πρέπει να αναλάβουν τις ίδιες προσπάθειες με την Volkswagen και την Daimler για το θέμα του ντίζελ.

Περισσότερες απαγορεύσεις σε πόλεις

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, το διοικητικό δικαστήριο της Κολωνίας αποφάνθηκε υπέρ του γερμανικού περιβαλλοντικού ομίλου DUH, συμφωνώντας ότι οι εκπομπές ντίζελ από παλαιότερα οχήματα ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό για την κακή ποιότητα του αέρα και θα πρέπει συνεπώς να απαγορευθούν στις πόλεις Κολωνία και Βόννη από τον Απρίλιο του 2019.

“Θα διαταραχθεί η υποδομή μεταφορών της πόλης της Κολωνίας και θα έχει σημαντικό αντίκτυπο στους κατοίκους, τους μετακινούμενους και σε ολόκληρη την Κολωνία”, δήλωσε, αντιδρώντας στην απόφαση αυτή, η υπουργός περιβάλλοντος, Ursula Heinen-Esser.

Προηγούμενο άρθροΗ νέα εταιρεία car-sharing GoTo Malta χρησιμοποιεί μόνο Renault ZOE
Επόμενο άρθροΗλεκτρικά και υβριδικά ενισχύθηκαν το 3ο τρίμηνο στην Ευρώπη