‘Ενα σημαντικό βήμα στο smart-mobility για τη Μάλτα: Η GoTo Malta δεν είναι μόνο η πρώτη λέσχη car-sharing στη νησιωτική μεσογειακή χώρα, χρησιμοποιεί επίσης μόνο ηλεκτρικά οχήματα. Η υπηρεσία, που λανσαρίστηκε πρόσφατα, παρέχει 150 ηλεκτρικά Renault ZOE στο νησί της Μάλτας και στο γειτονικό Gozo.

Η υπηρεσία που προσφέρεται με κρατική υποστήριξη, παρέχει τη δυνατότητα κράτησης μέσω μιας εφαρμογής και είναι διαθέσιμη όλο το24ώρο. Η κυβέρνηση της Μάλτας έχει κρατήσει επίσης 450 θέσεις στάθμευσης, για το πρόγραμμα αυτό, σε parking μεγάλης ζήτησης και θα εγκαταστήσει 225 πυλώνες φόρτισης, με δύο σημεία φόρτισης ο καθένας και στα δύο νησιά. Θα μπορούν να φορτίζονται δηλαδή 450 αυτοκίνητα ταυτόχρονα.

Τα Zoe, ηλεκτρικά αυτοκίνητα πόλης, που χωράνε άνετα πέντε επιβάτες, με το νέο ηλεκτροκινητήρα R110 και τη μπαταρία Z.E 40, παρέχουν μια πραγματική εμβέλεια 300 χιλιομέτρων. Απόσταση περισσότερο από αρκετή για να εξερευνήσει κανείς τα σχετικά μικρά νησιά της Μάλτας ή του Gozo, με μία μόνο φόρτιση.

Ελπίζεται ότι η GoTo Malta θα συμβάλει στη μείωση των προβλημάτων ρύπανσης και στάθμευσης, που είναι ιδιαίτερα προβληματική για τα μικρά, πυκνοκατοικημένα νησιά, ενώ παράλληλα θα αυξήσει την ευαισθητοποίηση στο πρόβλημα, συμβάλλοντας τελικά στην επίτευξη του στόχου της Μάλτας για 5.000 EV έως το 2020.

Η GoTo Malta έκανε περίπου 600 πιλοτικές βόλτες με τα κοινόχρηστα αυτοκίνητά της πριν από την κυκλοφορία. Η μητρική της εταιρεία, Car2Go Israel, ξεκίνησε νωρίτερα αυτό το έτος ένα παρόμοιο πρόγραμμα με 100 ZOE στην Haifa. Η GoTo Malta αναφέρει ότι οι υπηρεσίες της θα χρεώνουν το μισό κόστος των τοπικών ταξί.

Φωτογραφία: GoTo Malta

Προηγούμενο άρθροΗ Bibby επενδύει 1,15 εκ. για κάμερες σε ολόκληρο τον στόλο
Επόμενο άρθροVW και Daimler συμφωνούν να πληρώσουν για τις διορθώσεις ντίζελ