Η βρετανική Bibby Distribution προχώρησε σε επένδυση μεγαλύτερη του 1 εκατ. λιρών (1,145 ευρώ περίπου) για να υποστηρίξει την ασφάλεια των οδηγών και να βελτιώσει τις επιδόσεις εγκαθιστώντας κάμερας καμπίνας σε ολόκληρο τον στόλο της.

Οι δύο κάμερες – η μία βλέπει προς τον οδηγό και η άλλη παρακολουθεί το δρόμο μπροστά – παρέχουν πλήρη εικόνα για κάθε ταξίδι, επιτρέποντας στην επιχείρηση να χρησιμοποιήσει το υλικό ως εκπαιδευτικό εργαλείο για τους οδηγούς που χειρίζονται 650 τρακτέρ και φορτηγά της Bibby Distribution.

Ο επικεφαλής του στόλου της Bibby Distribution, Adam Purshall, δήλωσε στο βρετανικό Fleet News: “Επενδύουμε σε αυτή τη νέα τεχνολογία επειδή έτσι είναι το σωστό. Η ασφάλεια των οδηγών μας και τα αγαθά που μεταφέρουμε για τους πελάτες είναι απολύτως σημαντικά.

“Μας επιτρέπει επίσης να ορίσουμε το επίπεδο ασφαλείας μας ακόμα υψηλότερα. Όσες περισσότερες πληροφορίες έχουμε, τόσο πιο στενά μπορούμε να συνεργαστούμε με τους οδηγούς μας για να τους βοηθήσουμε να συνεχίζουν να αποδίδουν στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο”.

Οι δύο κάμερες θα ενσωματωθούν στο υπάρχον πακέτο τηλεματικής του στόλου της Bibby Distribution από την Microlise, την οποία χρησιμοποιεί η εταιρεία σήμερα για να εντοπίσει και να αντιμετωπίσει κάποιες συμπεριφορές οδηγών, όπως η απότομη επιτάχυνση και η πέδηση. Οι πληροφορίες στη συνέχεια χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία προγραμμάτων κατάρτισης για να βοηθηθούν οι οδηγοί να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους.

“Τα βίντεο παρουσιάζουν συγκεκριμένες περιπτώσεις, όπου οι οδηγοί μπορούν να βελτιώσουν την αποτελεσματικότητά τους στο τιμόνι και έτσι διασφαλίζουμε επίσης πως οι πελάτες θα συνεχίσουν να επωφελούνται από μειωμένες εκπομπές CO2 στην αλυσίδα εφοδιασμού τους”, δήλωσε ο Adam Purshall.

Η πρωτοβουλία εντάσσεται στη συνεχιζόμενη βρετανική στρατηγική Road to Zero για τις 3PL (πάροχοι υπηρεσιών logistics), η οποία στοχεύει στην επίτευξη μηδενικών ζημιών, μηδενικών αποβλήτων και μηδενικών περιβαλλοντικών επιπτώσεων από τις δραστηριότητές τους.

Προηγούμενο άρθροΟ Thierry Koskas διορίζεται πρόεδρος της Renault Sport Racing
Επόμενο άρθροΗ νέα εταιρεία car-sharing GoTo Malta χρησιμοποιεί μόνο Renault ZOE