Το Mobility Innovation Destination Torslanda θα συνιστά ειδική κλίνη δοκιμών ανάπτυξης αυτοκινήτων, κοντά στις δραστηριότητες της Volvo Cars, στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας.

Αυτή η πρωτοβουλία αποτελεί συνέχεια της διαδικασίας ηλεκτροκίνησης και προώθησης της επόμενης γενιάς premium ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Το κέντρο καινοτομίας θα επιτρέψει τη δοκιμή αναδυόμενων τεχνολογιών σε περιβάλλον που σχεδιάστηκε για να προσομοιάζει την μελλοντική κοινωνία στην οποία η Volvo Cars οραματίζεται να προσφέρει τα αυτοκίνητά της. Έτσι, αντί να αναπτύσσει τεχνολογίες, όπως ασύρματη φόρτιση αυτοκινήτου, αμφίδρομη φόρτιση οχήματος – δικτύου και δυνατότητες αυτοοδήγησης αποκλειστικά σε εργαστήρια και κέντρα ανάπτυξης, θα μπορεί να δοκιμάσει, να πιστοποιήσει και να αναπτύξει τις καινοτομίες της σε προσομοίωση αστικού περιβάλλοντος.

Παράλληλα με τα νέα κτίρια και τις εγκαταστάσεις δοκιμών, μηχανικής και υλικών, σκοπεύει να επεκτείνει τον χώρο της Volvo Cars στην Torslanda, για στέγαση νεοφυών επιχειρήσεων και επιχειρηματικών εταίρων.

«Με αυτήν την πρωτοβουλία σκοπεύουμε να δημιουργήσουμε ένα οικοσύστημα ανάπτυξης μελλοντικής κινητικότητας – συμπεριλαμβανομένων των αυτοκινήτων, της τεχνολογίας τους και της υποδομής τους», δήλωσε ο Jim Rowan, CEO της Volvo Cars. «Φιλοδοξούμε να πρωτοπορήσουμε τεχνολογικά, να προσελκύσουμε παγκόσμια ταλέντα και να συνδεθούμε με άλλες πρωτοπόρες επιχειρήσεις».

Το επόμενο βήμα για τη δημιουργία του νέου Mobility Innovation Destination Torslanda είναι η ανέγερση κτιρίων σύγχρονων γραφείων ακριβώς απέναντι από τον υπάρχοντα χώρο. Οι κατασκευές θα πραγματοποιηθούν μέσω αποδοτικής συνεργασίας μεταξύ της Volvo Cars και των κατασκευαστικών εταιρειών Vectura Fastigheter και Next Step Group.

Οι προσθήκες θα συμβάλλουν στην εκπλήρωση των στρατηγικών φιλοδοξιών της εταιρείας να καταστεί αμιγώς ηλεκτρική έως το 2030 και ηγέτης του κλάδου στις νέες τεχνολογίες και την βιώσιμη κινητικότητα.

Προηγούμενο άρθρο“Έρωτας με την πρώτη ματιά; Yes, of Corsa!”
Επόμενο άρθροTο νέο MINI Cooper E σε έκδοση Classic