Signing Ceremony [from left to right] Hiroyuki Wakabayashi, executive vice president, DENSO Corporation; Eric Meyhofer, Head of Uber ATG; Dara Khosrowshahi, CEO of Uber Technologies, Inc.; Shigeki Tomoyama, Toyota executive vice president; Ervin Tu, Managing Partner of Softbank Vision Fund

Η Toyota Motor Corp., η DENSO Corporation και το SoftBank Vision Fund (SVF) ανακοίνωσαν στις 19 Απριλίου ότι θα επενδύσουν 1 δισ. δολάρια στην Uber Technologies Inc.’s Advanced Technologies Group (Uber ATG). Η επένδυση αποσκοπεί στην επιτάχυνση της ανάπτυξης και της εκμετάλλευσης αυτόνομων υπηρεσιών ridesharing.

Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, η Toyota και η DENSO θα επενδύσουν από κοινού 667 εκατ. δολάρια και το SVF θα επενδύσει 333 εκατ. δολάρια, εκτιμώντας τη νέα οντότητα της Uber ATG σε 7,25 δισ. δολάρια σε post-money βάση.

Η Toyota επένδυσε 500 εκατ. δολάρια στην Uber τον Αύγουστο του 2018, όταν οι δύο εταιρείες ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να φέρουν σε δοκιμαστική λειτουργία αυτόνομα οχήματα Toyota Sienna στο δίκτυο της Uber το 2021, αξιοποιώντας τα πλεονεκτήματα της τεχνολογίας Uber ATG, παράλληλα με το προηγμένο σύστημα υποστήριξης ασφαλείας της Toyota Guardian ™.

Η περαιτέρω επένδυση και η εκτεταμένη εταιρική σχέση βασίζονται στην πρόοδο που έχει επιτευχθεί μέχρι σήμερα, εμβαθύνοντας τη συνεργασία των εταιρειών στον σχεδιασμό και την ανάπτυξη υλικού αυτόνομων οχημάτων επόμενης γενιάς. Θα προετοιμάσει επίσης τις εταιρείες και την αγορά για μαζική παραγωγή και εμπορία αυτόνομων οχημάτων και ridesharing. Η Toyota θα συνεισφέρει επιπλέον 300 εκατ. δολάρια κατά τα επόμενα τρία χρόνια για να καλύψει τις δαπάνες που σχετίζονται με αυτές τις δραστηριότητες.

Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί το τρίτο τρίμηνο του 2019.

Προηγούμενο άρθροΠαγκόσμια πρεμιέρα του ID. ROOMZZ στη Σαγκάη
Επόμενο άρθροΚινητικότητα για Μεγαλουπόλεις: Audi AI:ME