Τhe ID. ROOMZZ – at the “Brand SUV Night” in the run-up to Auto Shanghai

Η Volkswagen παρουσίασε το νεότερο μέλος της οικογένειας ID. Family – το ID. ROOMZZ – κατά τη διάρκεια του “Brand SUV Night” της Auto Shanghai. Το πολυδύναμο όχημα είναι ένα SUV μηδενικών εκπομπών, κατηγορίας πέντε μέτρων, που είναι προσαρμοσμένο στις απαιτήσεις της οικογένειας και των επιχειρήσεων. Η σειρά θα κυκλοφορήσει αρχικά στην κινεζική αγορά το 2021. Ο σχεδιασμός του αμαξώματος του ID. ROOMZZ ακολουθεί τις καθαρές, ομοιογενείς γραμμές των άλλων οχημάτων της οικογένειας ID. Το πρωτότυπο αυτοκίνητο εγκαινιάζει νέα πρότυπα στην κατηγορία SUV πλήρους μεγέθους, χάρη σε πολλές λεπτομέρειες.

“Αυτό το SUV είναι συμπαγές και μοιάζει να είναι λαξευμένο από ένα ατόφιο κομμάτι. Το ID. ROOMZZ κινείται αβίαστα, αθόρυβα και χωρίς εκπομπές, με μπαταρία.», λέει ο Klaus Bischoff, επικεφαλής σχεδιαστής της Volkswagen.

ID. ROOMZZ

Το ID. ROOMZZ συνδυάζει τα μελλοντικά συστήματα IQ.DRIVE – κατόπιν παραγγελίας μπορεί να κυκλοφορεί αυτόνομα (Επίπεδο 4) στη κίνηση με την λειτουργία ID. Pilot. Οι επιβάτες του οχήματος ενημερώνονται μέσω διαδραστικών ζωνών φωτισμού.

Η εντελώς νέα μεταβλητή εσωτερική σχεδίαση μπορεί να εξατομικευθεί σε μεγάλο βαθμό. Οι διάφορες διαμορφώσεις καθισμάτων μπορούν να προσαρμοσθούν, όχι μόνον στις προσωπικές επιθυμίες των επιβατών, αλλά και στην αντίστοιχη λειτουργία οδήγησης.

Όταν ο οδηγός μεταβαίνει σε πλήρως αυτόνομο τρόπο οδήγησης, τα ατομικά καθίσματα μπορούν να περιστραφούν προς τα μέσα κατά 25 μοίρες για να προσδώσουν μια πιο επικοινωνιακή ατμόσφαιρα, σαν σαλόνι. Επιπλέον, όταν το αυτοκίνητο οδηγεί πλήρως αυτόνομα, η λειτουργία ID. Pilot Relax επιτρέπει σε κάθε επιβάτη να προσαρμόζει το κάθισμά του ξεχωριστά, ώστε να ταιριάζει στις ανάγκες του. Σε αυτήν την λειτουργία, το κάθισμα μπορεί να μετακινηθεί από όρθια θέση σε κεκλιμένη.

Το ID. ROOMZZ δεν είναι εξοπλισμένο με συμβατικό πίνακα οργάνων. Στην χειροκίνητη λειτουργία “ID. Drive”, το ψηφιακό ταμπλό, μαζί με το τιμόνι, φαίνεται να αιωρείται μπροστά στον οδηγό. Το ψηφιακό ταμπλό αποτελείται από μια κονσόλα συμπαγούς γυαλιού. Το ψηφιακό τιμόνι έχει ενσωματωθεί στην κονσόλα.

ID. ROOMZZ

Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν στο εσωτερικό είναι επίσης ασυνήθιστα. Τα καλύμματα των καθισμάτων, για παράδειγμα, κατασκευάζονται από AppleSkin ™ – ένα νέο προϊόν που αποτελείται από ανακυκλώσιμη πρώτη ύλη. Ειδικά επεξεργασμένες ξύλινες επιφάνειες χρησιμοποιούνται επίσης στα σημεία “ID. Light” των θυρών. Το σύστημα CleanAir χρησιμοποιεί ένα ενεργό σύστημα φίλτρων για να διασφαλίσει πως ο αέρας στο εσωτερικό του οχήματος παραμένει καθαρός, ακόμα και αν ο ατμοσφαιρικός αέρας δεν είναι.

Με μπαταρία 82-kWh, το ID. ROOMZZ μπορεί να διανύσει έως και 450 χλμ. (WLTP) ή 475 χλμ. (NEDC, Κίνα), αντίστοιχα, πριν να επαναφορτισθεί η μπαταρία. Σε περίπου μισή ώρα, το αυτοκίνητο μπορεί να φορτισθεί στο 80% της χωρητικότητάς του, μέσω ενός συστήματος γρήγορης φόρτισης ισχύος 150 kW (DC).

The ID. ROOMZZ will be presented to the public at Auto Shanghai 2019, one of the largest automotive trade shows in China, from 18 to 26 April.

Το ID. ROOMZZ παρουσιάζεται στο κοινό στην Auto Shanghai 2019, μία από τις μεγαλύτερες εμπορικές εκθέσεις αυτοκινήτων στην Κίνα, από τις 18 έως τις 26 Απριλίου.

Προηγούμενο άρθροΚαμπάνια της ACEA εξηγεί πως λειτουργούν τα νέα συστήματα ασφαλείας
Επόμενο άρθροToyota, DENSO και SoftBank επενδύουν 1 δισ. δολάρια στην Uber ATG