Audi Aicon, Audi AI:ME at Auto Shanghai 2019

Στην Auto Shanghai 2019, η Audi παρουσιάζει μια ιδέα του οράματός της για την κινητικότητα στις μεγαλουπόλεις του μέλλοντος: Το Audi AI: ME, προσφέρει συμπαγείς διαστάσεις, ευρύχωρο, φουτουριστικό εσωτερικό και ικανότητα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 4. Αυτό επιτρέπει στους επιβάτες να κάνουν ό, τι τους αρέσει στο όχημα. Το Audi AI: ME προσφέρει ένα ευρύ φάσμα χαρακτηριστικών υψηλής τεχνολογίας για επικοινωνία, ψυχαγωγία ή απλά χαλάρωση.

Η γραμμή του αμαξώματος του Audi AI: ME καταδεικνύει πώς το συναίσθημα και η οικονομία χώρου μπορούν να συγκεραστούν τέλεια σε ένα ηλεκτροκίνητο compact αυτοκίνητο. Το AI: ME τονίζει τη σχέση με το Audi AIcon, που εισήχθη το 2017 και υπήρξε η μελέτη για την αυτόματη λειτουργία μεγάλων αποστάσεων. Η συγγένεια της γραμμής του αμαξώματος και της ιδέας αυτών των δύο αυτοκινήτων γίνεται εμφανής στη Σαγκάη, όπου το AIcon πλαισιώνει την παγκόσμια πρεμιέρα του Audi AI: ME στη σκηνή του περιπτέρου της Audi στην έκθεση.

Συμπαγής αρχιτεκτονική, ηλεκτρική κίνηση

Με εξωτερικό μήκος 4,30 μέτρα και πλάτος 1,90, το Audi AI: ME καταλαμβάνει τον ίδιο χώρο με ένα σύγχρονο compact αυτοκίνητο. Ωστόσο, το μεταξόνιο 2,77 μέτρων και ύψους 1,52 δείχνει εσωτερικές διαστάσεις που είναι πιθανότερο να υπάρχουν τουλάχιστον στην ανώτερη κατηγορία. Αυτό καθίσταται δυνατό λόγω της θέσης του ηλεκτροκινητήρα. Επιτρέπει μικρές προεξοχές και εσωτερικό χώρο μεγάλου όγκου χωρίς σήραγγα άξονα μετάδοσης κίνησης. Ο ηλεκτροκινητήρας είναι τοποθετημένος στον πίσω άξονα και έχει ισχύ 125 kW.

Audi AI:ME
Colour: Aurora Silver

Για τους επιβάτες, προσφέρει ένα αντικειμενικά μεγάλο διαθέσιμο χώρο άνετο και ποικιλόμορφο. Το Audi AI: ME, ένα καταφύγιο υψηλής τεχνολογίας σε ώρες αιχμής, έχει σχεδιαστεί για μέχρι δύο επιπλέον καθίσματα. Η διάταξή του βασίζεται σε διάφορες διαμορφώσεις για θέσεις καθισμάτων και αποθηκευτικού χώρου. Ενώ μόνο τα μεμονωμένα καθίσματα στο μπροστινό μέρος θα χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια των περισσότερων διαδρομών, το αυτοκίνητο προσφέρει χώρο για έως και τέσσερα άτομα στο μπροστινό και στο πίσω κάθισμα, αν είναι απαραίτητο.

Μετά το Audi AIcon, το οποίο έκανε το ντεμπούτο του στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου το 2017, και το ριζοσπαστικό σπορ Audi PB 18, το οποίο εισήχθη το καλοκαίρι του 2018, το Audi AI: ME είναι πλέον το τρίτο όχημα της μάρκας για χρήση σε σαφώς καθορισμένες περιοχές. Ενώ το Audi AIcon προσφέρει τις ιδιότητες ενός business jet για υπεραστικές διαδρομές, το PB 18 είναι ένα όχημα για το περιστασιακό ταξίδι στον αγωνιστικό στίβο. Το Audi AI: ME είναι ο ιδανικός σύντροφος για χρήση σε αστικά κέντρα. Ένα τέταρτο όχημα του οράματος της μάρκας θα ολοκληρώσει το concept στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου τον Σεπτέμβριο του 2019.

Προηγούμενο άρθροToyota, DENSO και SoftBank επενδύουν 1 δισ. δολάρια στην Uber ATG
Επόμενο άρθροConnected Fleets Conference: Πώς να μειώσετε το TCO με την Τηλεματική