Το Renault Group θα συμμετάσχει στο ChangeNOW Summit που θα πραγματοποιηθεί στο Παρίσι από τις 25 έως τις 27 Μαΐου 2023.

Το Renault Group θα παρουσιάσει στo ChangeNow Summit τη στρατηγική του από τον οικολογικό σχεδιασμό έως την ανακύκλωση, συμπεριλαμβανομένης της κατασκευής και χρήσης, καθώς και τον οδικό του χάρτη για την απαλλαγή από τις ανθρακούχες δραστηριότητές του.

Επί δεκαετίες, ο Όμιλος έχει επικεντρώσει την πολιτική του για απεξάρτηση από τον άνθρακα σε ολόκληρο τον κύκλο ζωής των οχημάτων, από το σχεδιασμό, την κατασκευή, τη χρήση έως την ανακύκλωση. Αυτή η δέσμευση για περιορισμό των επιπτώσεων στο κλίμα και τους πόρους έχει μειώσει το συνολικό αποτύπωμα άνθρακα του Ομίλου κατά 25% μεταξύ 2010 και 2022. Ένα αποτέλεσμα που συμβάλει στον στόχο της εταιρείας για ουδετερότητα άνθρακα το 2040 στην Ευρώπη και έως το 2050 σε παγκόσμια κλίμακα.

Από το 1949, το εργοστάσιο Choisy-Le-Roi ειδικευόταν στην επισκευή μηχανικών εξαρτημάτων για να παρατείνει τη διάρκεια ζωής τους. Το 2008, η εταιρεία επένδυσε στην ανάπτυξη καναλιών ανακύκλωσης (Indra, Gaia, Boone Comenor). Μέσω του έργου Refactory στο Flins για την κυκλική οικονομία, ο Όμιλος αποδεικνύει από το 2020 ότι είναι δυνατός ο μετασχηματισμός της αυτοκινητοβιομηχανίας. Τέλος, με τη δημιουργία το 2022 μιας ειδικής οντότητας, το The Future Is NEUTRAL, ο Όμιλος στοχεύει να αυξήσει γρήγορα την ανάγκη για ανακυκλωμένα υλικά στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας και να καταστεί ηγέτης στην κυκλική οικονομία κλειστού βρόχου της ευρωπαϊκής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Για να δράσει γρήγορα και σε όλα τα μέτωπα, ο Όμιλος επέλεξε ένα νέο μοντέλο οργάνωσης που αποτελείται από πέντε ομάδες που κινητοποιούνται σε κάθε αλυσίδα στρατηγικής αξίας και με πολλούς συνεργάτες. Έτσι, κάθε ομάδα έχει τους δικούς της στόχους βιώσιμης ανάπτυξης και υποστηρίζει τον μετασχηματισμό του Ομίλου για την οικοδόμηση μιας εταιρείας αυτοκινήτων επόμενης γενιάς. Με ένα κοινό όραμα: η κινητικότητα του μέλλοντος πρέπει να είναι χαμηλών εκπομπών άνθρακα, υπεύθυνη και ασφαλής, με γνώμονα την περιβαλλοντικά και κοινωνικά δίκαιη καινοτομία.

Το ChangeNOW, που διοργανώνεται από το 2017 είναι μια τριήμερη εκδήλωση που συγκεντρώνει τις πιο καινοτόμες λύσεις για τον πλανήτη και αναδεικνύει αυτούς που ανταποκρίνονται συγκεκριμένα στις κοινωνικές και περιβαλλοντικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε σήμερα.

Προηγούμενο άρθροVolvo EX30, μικρό σε μέγεθος μεγάλο σε ασφάλεια
Επόμενο άρθροΔιαβούλευση για δημόσιους φορτιστές των Σ.Φ.Η.Ο.