Το επερχόμενο αμιγώς ηλεκτρικό Volvo EX30 είναι μικρό σε μέγεθος και μεγάλο σε ασφάλεια, στο περίπλοκο αστικό περιβάλλον για το οποίο προορίζεται.

Στους γεμάτους κίνηση δρόμους της πόλης, όταν μία πόρτα αυτοκινήτου ανοίγει κατά λάθος στην πορεία ενός δικυκλιστή προκαλεί ατύχημα. Σε ορισμένες πόλεις τα συμβάντα αυτά αντιπροσωπεύουν το 1/5 όλων των ατυχημάτων με δίκυκλο. Σύμφωνα με το Cycling UK, κατά μέσον όρο 60 άνθρωποι σκοτώνονται ή τραυματίζονται σοβαρά από πόρτες αυτοκινήτων κάθε χρόνο μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Προκειμένου να βοηθήσει στη μείωση αυτών των περιστατικών, το Volvo EX30 εξοπλίζεται με Door Opening Alert. Το σύστημα προειδοποιεί μέσω οπτικών και ακουστικών ενδείξεων, όποτε ετοιμάζεστε να ανοίξετε μια πόρτα μπροστά σε έναν διερχόμενο δικυκλιστή ή άλλο χρήστη του δρόμου. Αυτή είναι μία από τις λειτουργίες του Safe Space Technology του μικρού SUV Volvo EX30.

«Εδώ και πολύ καιρό, είχαμε εστιάσει στην ασφάλεια σε αστικά περιβάλλοντα, όπου τα αυτοκίνητα μοιράζονται τον χώρο με πεζούς και δικυκλιστές»,δήλωσε η Åsa Haglund, Επικεφαλής του Κέντρου Ασφαλείας της Volvo Cars. «Με το Volvo EX30 οδηγούμε την ασφάλεια στην πόλη στο επόμενο επίπεδο, δημιουργώντας ένα μικρό SUV που είναι ιδανικός σύντροφος για μία άνετη οδηγική εμπειρία, ενώ προσέχει εσάς και τους άλλους στους γεμάτους κίνηση δρόμους των σύγχρονων πόλεων».

Η τελευταία λέξη της ασφάλειας

Το πιο μικρό SUV στην ιστορία της Volvo Cars, το νέο EX30 είναι τόσο ασφαλές όσο θα περιμέναμε από ένα Volvo. Βασισμένο στην τεχνογνωσία της εταιρείας στην ασφάλεια και στην έρευνά της για ατυχήματα σε πραγματικές συνθήκες, το EX30 σχεδιάστηκε για να βοηθά στην προστασία του οδηγού και των επιβατών του σε περίπτωση μίας σύγκρουσης. Το πετυχαίνει με συστήματα συγκράτησης προηγμένης τεχνολογίας, καθώς και με την κορυφαία δομική σχεδίασή του, αποτέλεσμα φιλόδοξων προδιαγραφών για την ασφάλεια, που σχεδιάστηκαν για να προετοιμάζουν τα αυτοκίνητά για διάφορα σενάρια σε πραγματικές συνθήκες.

Η δομική σχεδίαση του EX30 προστατεύει τους ανθρώπους που βρίσκονται μέσα σε αυτό, μέσω ενίσχυσης στον κλωβό ασφαλείας, στις κολόνες Α, B και C, καθώς και στην οροφή. Με δεδομένο ότι πρόκειται για ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, δόθηκε ιδιαίτερη προσοχή στην ενσωμάτωση της μπαταρίας. Το πλαίσιο και ο κλωβός ασφαλείας είναι φτιαγμένα από διάφορους τύπους χάλυβα υψηλής αντοχής που αντισταθμίζουν με αποτελεσματικό τρόπο την επίπτωση μίας πιθανής σύγκρουσης.

Το EX30 περιλαμβάνει επίσης έναν αερόσακο στην εσωτερική πλευρά του καθίσματος του οδηγού, σχεδιασμένο έτσι ώστε να συμβάλλει στη μείωση των τραυματισμών στον θώρακα και στο κεφάλι σε περίπτωση πλευρικής σύγκρουσης.

Παράλληλα, προσφέρει ένα προηγμένο σετ από νέες λειτουργίες ενεργητικής ασφάλειας που βοηθούν στην προστασία των ανθρώπων εντός και εκτός αυτοκινήτου.

Στο EX30, υπάρχει ως στάνταρ ένα νέο προηγμένο σύστημα προειδοποίησης οδηγού, το οποίο είναι σε θέση να κατανοήσει εάν ο οδηγός αφηρημένος, νυσταγμένος ή με άλλον τρόπο απρόσεκτος, ακόμη και αν δεν το έχει καταλάβει ο ίδιος.

Στην πόλη, η νέα λειτουργία αυτόματου φρεναρίσματος σε διασταύρωση σχεδιάστηκε για την αποφυγή ατυχημάτων σε διασταυρώσεις. Σε περίπτωση που ένα άλλο αυτοκίνητο διασταυρωθεί απροσδόκητα με την πορεία του EX30, η λειτουργία αυτόματου φρεναρίσματος είναι σχεδιασμένη για να το ακινητοποιεί βοηθώντας στην αποφυγή σύγκρουσης ή τον μετριασμό των συνεπειών της.

Συνοπτικά, όπως και κάθε άλλο μοντέλο Volvo, το νέο EX30 εξοπλίζεται με ευρεία σειρά συστημάτων ενεργητικής ασφάλειας και υποστήριξης οδηγού.

Στις 7 Ιουνίου, το νέο, αμιγώς ηλεκτρικό SUV, Volvo EX30 θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα του. Την ίδια ημέρα, θα είναι επίσης διαθέσιμο για παραγγελία σε επιλεγμένες αγορές, συμπεριλαμβανομένης της ελληνικής.

 

Προηγούμενο άρθροΟ Δήμος Φαιστού και τα Green Machines 500ze
Επόμενο άρθροΤο Renault Group στo ChangeNow Summit 2023