Το θέμα της χρονιάς του Freedom of Mobility Forum πραγματεύεται ένα από τα πιο επείγοντα θέματα κινητικότητας που αντιμετωπίζει η σημερινή κοινωνία: «Σε έναν κόσμο χωρίς άνθρακα, η ελευθερία κινητικότητας θα είναι προσιτή μόνο σε λίγους τυχερούς;» 

  • Για το θέμα της χρονιάς 2023 επιδιώκεται ανοιχτή συζήτηση σχετικά με το περιβαλλοντικό, κοινωνικό και οικονομικό κόστος της προσβάσιμης, ασφαλούς και βιώσιμης κινητικότητας
  • Η Cecilia Edwards, Συνεργάτης της Wavestone, θα συντονίσει την ψηφιακή συζήτηση σύγχρονης μετάδοσης
  • Το Freedom of Mobility Forum θα περιλαμβάνει κύκλο ομιλητών με προσέγγιση 360 μοιρών βασισμένη σε γεγονότα διατήρησης της ελεύθερης κινητικότητας στην κοινωνία

Το Freedom of Mobility Forum, που ξεκίνησε από την Stellantis, με την υποστήριξη της Wavestone ως ουδέτερου τρίτου μέρους, ανακοίνωσε το θέμα της εναρκτήριας εκδήλωσης ψηφιακής συζήτησης: «Σε έναν κόσμο χωρίς άνθρακα, η ελεύθερη κινητικότητα θα είναι προσιτή μόνο σε λίγους τυχερούς;»

Η συζήτηση θα εξετάσει το περιβαλλοντικό, κοινωνικό και οικονομικό κόστος της προσβάσιμης, ασφαλούς και βιώσιμης ελεύθερης κινητικότητας για όλους, καθώς και τον βαθμό στον οποίον η κοινωνικοοικονομική ή γεωγραφική κατάσταση επηρεάζει την πρόσβαση σε αυτήν. Η Cecilia R. Edwards, εταίρος της Wavestone, της παγκόσμιας εταιρείας συμβούλων που ειδικεύεται στον μετασχηματισμό των επιχειρήσεων και κατατάσσεται στις «Καλύτερες εταιρείες συμβούλων διοίκησης παγκοσμίως» από το Forbes το 2022, θα συντονίζει την ανοιχτή συζήτηση μεταξύ ομιλητών.

«Αυτή η παγκόσμια συλλογική προσπάθεια μετασχηματισμού μπορεί να έχει πραγματικό αντίκτυπο στη συλλογική ποιότητα ζωής και στο μέλλον του πλανήτη μας», δήλωσε η Cecilia Edwards. «Είμαι ενθουσιασμένη που θα συντονίσω τη συζήτηση και θα βοηθήσω να δημιουργηθούν νέες ιδέες που μπορούν να έχουν αντίκτυπο».

Η Cecilia Edwards έχει εμπειρία σε συζητήσεις επί βασικών κοινωνικών θεμάτων που περιλαμβάνουν επιχειρηματίες, πολιτικούς και φιλάνθρωπους. Είχε επίσης διατελέσει συμπαρουσιάστρια μηνιαίας ραδιοφωνικής εκπομπής με θέμα την παροχή επιχειρησιακών αποτελεσμάτων στην ψηφιακή εποχή.

Το θέμα της χρονιάς επελέγη από τη Συμβουλευτική Επιτροπή του φόρουμ από μια σειρά βασικών θεμάτων κινητικότητας, στο πλαίσιο των στόχων βιώσιμης ανάπτυξης. Η Συμβουλευτική Επιτροπή αποτελείται από επτά διαφορετικούς, πολυπολιτισμικούς και διεπιστημονικούς εκπροσώπους από διάφορες περιοχές και τους ακόλουθους τομείς: κινητικότητα, ενέργεια, τεχνολογία, πανεπιστημιακή κοινότητα, επιστήμη, νεολαία και κοινωνία πολιτών.

Η δίωρη ψηφιακή συζήτηση έχει προγραμματιστεί για τις 29 Μαρτίου στις 14:30 CET (15:30 ώρα Ελλάδος).

Προηγούμενο άρθροΗ Geely Holding ξεπέρασε τις 2,3 εκατ. μονάδες το 2022
Επόμενο άρθροΑναβαθμισμένες νέες εκδόσεις των BMW X5 και X6