Το BMW Group συνέχισε να μειώνει τις εκπομπές CO2 σε όλο τον στόλο οχημάτων του στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 2023, υπερκαλύπτοντας σημαντικά τις νομικές απαιτήσεις.

Το BMW Group συνεχίζει να μειώνει συστηματικά τις εκπομπές CO2 σε όλο τον στόλο οχημάτων του και συμβάλλει σημαντικά στην υλοποίηση των φιλόδοξων στόχων μείωσης των εκπομπών CO2 για ολόκληρο τον όμιλο.

Με βάση προκαταρκτικούς εσωτερικούς υπολογισμούς, οι εκπομπές ρύπων του BMW Group σε όλο τον στόλο οχημάτων του στην ΕΕ ανήλθαν σε 102,1 γραμμάρια ανά χιλιόμετρο (WLTP) για το 2023 (2022: 105 γραμμάρια ανά χιλιόμετρο). Αυτό αντιπροσωπεύει μείωση της τάξεως του 2,8% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Το BMW Group υπερκάλυψε επίσης το 2023 κατά 26,4 γραμμάρια ανά χιλιόμετρο το ισχύον όριο στόχου για τον στόλο οχημάτων της εταιρείας που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση των 27+2 χωρών (ΕΕ, Νορβηγία, Ισλανδία), το οποίο είναι 128,5 γραμμάρια ανά χιλιόμετρο.

Η εφαρμογή της στρατηγικής εξηλεκτρισμού του BMW Group αποτελεί βασικό μοχλό για τις συνεχείς προσπάθειες μείωσης των εκπομπών ρύπων σε όλο τον στόλο οχημάτων του. Το 2023, η εταιρεία πούλησε συνολικά 376.183 αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα παγκοσμίως, 74,4% περισσότερα από ό,τι το 2022. Επομένως, η αύξηση των πωλήσεων του BMW Group για τα αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα το 2023 ξεπέρασε την αύξηση της συνολικής αγοράς BEV.

Με περισσότερα από 15 αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα στη γκάμα του, το BMW Group στοχεύει να συνεχίσει την επιτυχημένη ανάπτυξη στον τομέα το 2024. Ένα στα πέντε από τα νέα οχήματα της εταιρείας θα διαθέτει φέτος ένα πλήρως ηλεκτρικό σύστημα κίνησης, ενώ μέχρι το 2025, η αναλογία αυτή θα είναι ένα στα τέσσερα.

Εκτός από τον αυξανόμενο εξηλεκτρισμό του στόλου οχημάτων του BMW Group, η συνεχής περαιτέρω ανάπτυξη των συμβατικών συστημάτων κίνησης συνέβαλε επίσης στη μείωση των εκπομπών CO2. Μετά την τελευταία αναβάθμιση η αποδοτικότητα των κινητήρων εσωτερικής καύσης ενισχύθηκε ακόμα περισσότερο, ειδικά από το φθινόπωρο του 2022.

Το BMW Group θεωρεί τη συνεχή μείωση των εκπομπών ρύπων σε όλο τον στόλο οχημάτων του ως αναπόσπαστο μέρος της στρατηγικής του για τη βιωσιμότητα. Μέχρι το 2030, η εταιρεία σχεδιάζει να μειώσει τις συνολικές εκπομπές CO2 κατά τουλάχιστον 40% ανά όχημα σε σχέση με τα επίπεδα του 2019.

Ο στόχος είναι να επιτευχθεί αυτό σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας – από την αλυσίδα εφοδιασμού και την παραγωγή έως και τη φάση χρήσης. Το BMW Group σχεδιάζει να είναι κλιματικά ουδέτερο το αργότερο έως το 2050.

Με αυτούς τους στόχους, το BMW Group ακολουθεί μια πορεία που είναι σύμφωνη με τον κλιματικό στόχο του Παρισιού για τον περιορισμό της υπερθέρμανσης του πλανήτη. Η εταιρεία είναι ο πρώτος Γερμανός κατασκευαστής αυτοκινήτων που συμμετέχει στην καμπάνια “Business Ambition for 1,5° C”, η οποία ξεκίνησε από την πρωτοβουλία ‘Science-Based Targets Initiative’ και αποτελεί επίσης μέρος της διεθνούς εκστρατείας ‘Race to Zero’ του ΟΗΕ.

Προηγούμενο άρθροΕτήσιο Συνέδριο Δικτύου επίσημων Διανομέων Citroёn
Επόμενο άρθροJATO Dynamics: Το Tesla Model Y παγκόσμιος πρωταθλητής