Αναμφισβήτητα, η οδική ασφάλεια αποτελεί ένα σημαντικό κοινωνικό ζήτημα, καθώς τα τροχαία δυστυχήματα παραμένουν η κύρια αιτία θανάτου για παιδιά και νέους ηλικίας 5 έως 29 ετών παγκοσμίως, ενώ συνολικά, μόνο για τη χρονιά 2021 υπήρξαν 1,19 εκατομμύρια θάνατοι από τροχαία (στοιχεία Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας).

Αντιλαμβανόμενο το πρόβλημα το Renault Group συνεργάζεται με τον Ειδικό Απεσταλμένο του ΟΗΕ για την Οδική Ασφάλεια, Jean Todt, με στόχο την βελτίωση της ασφάλειας στις μετακινήσεις. Η γαλλική μάρκα υπέγραψε μια στρατηγική συνεργασία διάρκειας δύο ετών με την Οικονομική Επιτροπή του ΟΗΕ για την Ευρώπη (UNECE), υποστηρίζοντας το έργο του Jean Todt.

Αυτή η συνεργασία καθιστά τη Renault τον πρώτο κατασκευαστή αυτοκινήτων που στέκεται δίπλα στον Todt, ενισχύοντας τη δέσμευσή της για ασφαλέστερες και πιο προσιτές μετακινήσεις σε όλες τις αγορές της.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Renault και ο ΟΗΕ θα αναλάβουν δράσεις για την προώθηση της οδικής ασφάλειας μέσω εκπαίδευσης, της ευαισθητοποίησης και της καινοτομίας, με στόχο τη σωτηρία ζωών και την μείωση ατυχημάτων. Η Renault θα μοιραστεί την εμπειρία της στον τομέα της οδικής ασφάλειας με τον Ειδικό Απεσταλμένο, συμβάλλοντας στις προσπάθειες του ΟΗΕ να μειώσει στο μισό τους θανάτους και τους τραυματισμούς από τροχαία δυστυχήματα παγκοσμίως.

Σύμφωνα με τον Jean Todt, οι συλλογικές προσπάθειες από τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, όπως αυτή της Renault, είναι καθοριστικής σημασίας για την επίτευξη του στόχου της μείωσης των θυμάτων από τροχαία στο μισό έως το 2030.

Ο Luca de Meo, Διευθύνων Σύμβουλος της Renault, δήλωσε ότι η δέσμευση της εταιρείας για την ασφάλεια δεν περιορίζεται στην εκπλήρωση των κανονιστικών υποχρεώσεων, αλλά επεκτείνεται μέσω καινοτομιών που κάνουν τα αυτοκίνητα ασφαλέστερα. Η Renault ηγείται στην τεχνολογία και προωθεί την οδική ασφάλεια σε όλες τις αγορές της, επιβεβαιώνοντας τη δέσμευσή της να υποστηρίξει τον Jean Todt και τις προσπάθειες του ΟΗΕ.

Η οδική ασφάλεια βρίσκεται στο επίκεντρο της στρατηγικής βιώσιμης ανάπτυξης της Renault. Συγκεκριμένα, η εταιρεία δεσμεύεται να μειώσει τα τροχαία ατυχήματα, να δώσει προτεραιότητα στην ασφάλεια των χρηστών των δρόμων, να μελετήσει τη συμπεριφορά των οδηγών και να αξιοποιήσει τα ευρήματα για ένα ασφαλέστερο οδικό δίκτυο. Η πολιτική της Renault για την οδική ασφάλεια στηρίζεται σε μια ολοκληρωμένη προσέγγιση η οποία περιλαμβάνει την πρόληψη, τη διόρθωση, την προστασία και τη διάσωση, με τεχνολογίες που παρεμβαίνουν πριν, κατά τη διάρκεια αλλά και μετά από ένα τροχαίο ατύχημα. Ενδεικτικά, περισσότεροι από 600 μηχανικοί και τεχνικοί της εταιρείας, ασχολούνται αποκλειστικά με θέματα ασφάλειας.

Πρόκειται για ένα συνεχές ταξίδι βελτίωσης, που ξεκίνησε πριν από περισσότερα από 50 χρόνια, βασίζεται σε μια βάση δεδομένων ατυχημάτων παγκόσμιας εμβέλειας και στη συνεργασία με υπηρεσίες διάσωσης, την επιστημονική κοινότητα, άλλους κατασκευαστές και δημόσιες αρχές ανά τον κόσμο.

Η δέσμευση της Renault για την οδική ασφάλεια αποτελεί μέρος του προγράμματος “Human First”, το οποίο παρουσιάζει όλες τις πρωτοβουλίες της εταιρείας για την ασφάλεια και την τοποθετεί ως μια εταιρεία υψηλής τεχνολογίας με ανθρώπινη διάσταση. Η γαλλική μάρκα υποστηρίζει πως δεν κατασκευάζει απλώς ασφαλή αυτοκίνητα, αλλά αναπτύσσει προηγμένα συστήματα υποβοήθησης οδηγού και συνεργάζεται με πυροσβεστικές υπηρεσίες στην Ευρώπη, το Μαρόκο και τη Λατινική Αμερική, επενδύοντας επίσης στην Έρευνα και Ανάπτυξη για την επιτάχυνση της ανάπτυξης τεχνολογιών ασφαλείας.

Προηγούμενο άρθροVolkswagen: Ανανέωση τιμών για τη γκάμα ID. – Από 25.215€
Επόμενο άρθροΗ Volvo Cars αναδιοργανώνει την ηγετική της ομάδα