Η bp και η Microsoft συνεργάζονται για την προώθηση της ψηφιακής ενεργειακής καινοτομίας και των στόχων μηδενικών εκπομπών.

  • Οι δύο εταιρείες σκοπεύουν να συνεργαστούν για την ανάπτυξη νέων τεχνολογικών καινοτομιών και ψηφιακών λύσεων προς επίτευξη των στόχων τους βιωσιμότητας, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης χρήσης ενέργειας και εκπομπών άνθρακα.
  • Η Microsoft θα προωθήσει τον ψηφιακό μετασχηματισμό της bp με τις υπηρεσίες cloud Azure.
  • Η bp θα παρέχει στη Microsoft ανανεώσιμη ενέργεια προς επίτευξη των στόχων αειφορίας της εταιρείας για το 2025.

Η bp και η Microsoft Corp. ανακοίνωσαν συμφωνία συνεργασίας ως στρατηγικοί εταίροι για περαιτέρω ψηφιακό μετασχηματισμό των ενεργειακών συστημάτων και προώθηση των στόχων μηδενικού άνθρακα αμφοτέρων των εταιρειών. Αυτό περιλαμβάνει από κοινού προσπάθεια καινοτομίας σε ψηφιακές λύσεις, συνεχιζόμενη χρήση του Microsoft Azure ως λύση cloud για την υποδομή της bp και προμήθειας ανανεώσιμης ενέργειας εκ μέρους της bp προς επίτευξη των ενεργειακών στόχων της Microsoft έως το 2025.

“Η bp είναι αποφασισμένη να επιτύχει μηδενικές εκπομπές και να βοηθήσει τον κόσμο να κάνει το ίδιο. Κανείς δεν μπορεί να τα καταφέρει μόνος του – οι συνεργασίες με κορυφαίες εταιρείες όπως η Microsoft, με σωστούς στόχους, θα διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο γι΄ αυτήν την επίτευξη”, δήλωσε ο William Lin, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος Περιοχών, Πόλεων και Λύσεων της bp. “Συνδυάζοντας τις συμπληρωματικές δεξιότητες και την εμπειρία μας, βοηθάμε όχι μόνο ο ένας τον άλλον να επιτύχουμε τους στόχους μας για εξάλειψη του άνθρακα, αλλά δημιουργούμε και ευκαιρίες υποστήριξης άλλων στην πορεία τους για μείωση των εκπομπών άνθρακα”.

“Η bp μοιράζεται το όραμά μας για ένα μέλλον μηδενικού άνθρακα και δεσμευόμαστε να συνεργαστούμε για τη μείωση των εκπομπών και την ικανοποίηση της ζήτησης με νέες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας”, δήλωσε ο Judson Althoff, εκτελεστικός αντιπρόεδρος Worldwide Commercial Business της Microsoft. “Μια στρατηγική συνεργασία όπως αυτή επιτρέπει σε κάθε εταιρεία να συνεισφέρει με την εμπειρία της σε κορυφαίες αλλαγές στη βιομηχανία και να επηρεάσει θετικά δισεκατομμύρια ζωές σε όλο τον κόσμο”.

Η κοινή τους προσπάθεια καινοτομίας τους θα επικεντρωθεί αρχικά σε τέσσερις τομείς που συνδυάζουν την ψηφιακή τεχνογνωσία της Microsoft με τη βαθιά κατανόηση των αγορών ενέργειας της bp:

  • Έξυπνες και καθαρές πόλεις – εντοπισμός συνεργιών μεταξύ της πρωτοβουλίας “Έξυπνες πόλεις” της Microsoft και του οράματος “Clean Cities¨” της bp, με στόχο τον προσδιορισμό περιοχών στρατηγικής συνεργασίας που θα βοηθήσουν τις πόλεις να επιτύχουν τους στόχους της βιωσιμότητάς τους.
  • Πάρκα καθαρής ενέργειας – κοινη ανάπτυξη καινοτόμων, καθαρών ενεργειακών πάρκων με ένα οικοσύστημα τεχνολογιών χαμηλών εκπομπών άνθρακα, όπως η χρήση και αποθήκευση δέσμευσης άνθρακα (CCUS) για την πρόληψη ή τη μείωση των εκπομπών.
  • Καταναλωτική ενέργεια – διερεύνηση καινοτόμων τρόπων αξιοποίησης της ισχύος των δεδομένων, εξατομικευμένων, ενεργών πληροφοριών για την ενδυνάμωση των καταναλωτών ενέργειας για τη διαχείριση της οικιακής χρήσης ενέργειας και τη μείωση των εκπομπών άνθρακα.
  • Industrial Internet of Things (IoT) – παρέχοντας ένα “έξυπνο πλεονέκτημα” δυνατοτήτων στις εγκαταστάσεις παραγωγής και λειτουργίας bp.
Προηγούμενο άρθροAudi A3 Sportback και σε έκδοση g-tron, φυσικού αερίου
Επόμενο άρθροΓ. Κεφαλογιάννης: Στρατηγική μας η Βιώσιμη Κινητικότητα