Τι θέλει μια γυναίκα … όταν πρόκειται για τροχούς; Η απάντηση είναι η τελευταία γενιά Mazda3, σύμφωνα με διεθνή κριτική επιτροπή γυναικών δημοσιογράφων, το οποίο, ψηφίστηκε για το ανώτατο βραβείο στα WWCOTY 2019 (Women’s World Car of the Year).

Η κριτική επιτροπή των WWCOTY 2019, η οποία περιλαμβάνει 41 κριτές από περισσότερες των 30 χώρες, κλήθηκε να ψηφίσει σύμφωνα με κριτήρια που χρησιμοποιούν οι γυναίκες κατά την αγορά αυτοκινήτου.

Σύμφωνα με την επικεφαλής της ψηφοφορίας για τον διαγωνισμό, Renuka Kirpalani, το φετινό σύστημα ψηφοφορίας ήταν το πιο ισότιμο που υπήρξε στην εννεαετή ιστορία των βραβείων. “Είχαμε κάποιες δυναμικές συζητήσεις σχετικά με την καλύτερη δομή που θα υιοθετήσουμε, με βάση τις διακυμάνσεις της διεθνούς αγοράς και τη διαθεσιμότητα των αυτοκινήτων, και συμφωνήσαμε σε ένα πολύ δίκαιο τρόπο ψηφοφορίας”, δήλωσε η κ. Kirpalani.

“Οι κριτές καλούνται να ορίσουν το Top 10 τους από έναν κατάλογο επιλέξιμων αυτοκινήτων. Οι υποψηφιότητες αυτές συγκεντρώνονται και ταξινομούνται στις διάφορες κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένης μιας κατηγορίας για το Ανώτατο Βραβείο”. Στη συνέχεια, οι ψήφοι αναλύονται από την Grant Thorton.

Οι φιναλίστ για το βραβείο Supreme Winner (με αλφαβητική σειρά) ήταν τα Audi e-Tron, BMW Σειρά 3, Citroën C5 Aircross, Ford Kuga, Hyundai Sonata, Kia XCeed, Lexus UX, Porsche 911, Range Rover Evoque, Renault Clio, Tesla Model 3, Toyota Corolla, Volkswagen T-Cross και Volvo S60.

Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, ο διαγωνισμός παρείχε επίσης βραβεία στα κορυφαία αυτοκίνητα σε διάφορες βασικές κατηγορίες.

Οι νικητές στις κατηγορίες του WWCOTY 2019 είναι οι εξής:

Αυτοκίνητο πόλης: Kia XCeed

Οικογενειακό: Mazda3

“Πράσινο”: Kia Soul EV

Πολυτελές: BMW 8 Series

Υψηλών επιδόσεων: Porsche 911

SUV/Crossover: Range Rover Evoque

Προηγούμενο άρθροLeasePlan Corporation N.V.: αποτελέσματα τρίτου τριμήνου
Επόμενο άρθροDriveTech: πρόγραμμα εκπαίδευσης για οδηγούς Uber