Η εξειδικευμένη εταιρεία στην εκπαίδευση οδηγών στόλου DriveTech έχει αναπτύξει ένα πρόγραμμα κατάρτισης οδηγών ειδικά για τους οδηγούς Uber στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Μια σειρά από εκπαιδευτικά βίντεο της DriveTech θα χρησιμοποιηθούν ως μέρος της αρχικής διαδικασίας για όλους τους νέους οδηγούς που συνεργάζονται με τον γίγαντα του ride hailing, ενώ οι υπάρχοντες οδηγοί θα έχουν πρόσβαση στα βίντεο αυτά μέσω εφαρμογής της Uber.

Η οδική ασφάλεια είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα με 1,3 εκατομμύρια ανθρώπους να σκοτώνονται ετησίως. Η Uber είναι αποφασισμένη να διαδραματίσει το ρόλο της στη μείωση των αριθμών αυτών και δεσμεύεται να κάνει τις μεταφορές πιο ασφαλείς. Η εκπαίδευση των οδηγών αποτελεί βασικό στοιχείο της οδικής ασφάλειας, με την εμπειρία και τη συνεχή εκπαίδευση να συμβάλλουν στην αύξηση των προτύπων και τη μείωση των κινδύνων.

Ο Jamie Heywood, περιφερειακός γενικός διευθυντής της Uber για τη Βόρεια και Ανατολική Ευρώπη, δήλωσε: “Με εκατομμύρια διαδρομές κάθε εβδομάδα, η ασφάλεια τόσο των επιβατών όσο και των οδηγών δεν ήταν ποτέ πιο σημαντική και αυτά τα νέα βίντεο θα εξασφαλίσουν την πλήρη προετοιμασία των οδηγών. Από κοινού με τους αναγνωρισμένους ηγέτες της αγοράς, όπως η AA [μητρική εταιρεία της DriveTech], μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την πλατφόρμα μας για να αυξήσουμε την ευαισθητοποίηση σχετικά με την οδική ασφάλεια μεταξύ των χιλιάδων εξουσιοδοτημένων ιδιωτικών οδηγών μίσθωσης που χρησιμοποιούν την εφαρμογή Uber”.

Ο Edmund King OBE, πρόεδρος της ΑΑ, δήλωσε: “Είμαι πολύ χαρούμενος που η DriveTech κατάφερε να προσφέρει στην Uber, αυτά τα εισαγωγικά εκπαιδευτικό βίντεο για τους συνεργάτες της. Είναι ευχάριστο να βλέπουμε μια επιχείρηση επικεντρωμένη στη μεταφορά επιβατών, η οποία θα βελτιώσει την οδική ασφάλεια και θα προσπαθήσει να επιτύχει καλύτερα πρότυπα οδήγησης στους δρόμους”.

Τα εκπαιδευτικά βίντεο καλύπτουν δεξιότητες όπως η ανάγνωση του δρόμου, οι οδικές πινακίδες και τα σήματα, τα όρια ταχύτητας, η διαχείριση του χώρου, η αντιμετώπιση των κόμβων και των φωτεινών σηματοδοτών, η ασφαλής επιβίβαση και αποβίβαση των επιβατών, καθώς και η πιο οικονομική οδήγηση.

Ο Charlie Norman, Διευθυντής της DriveTech, δήλωσε: “Είμαστε ευτυχείς που μπορούμε να παράσχουμε αυτή την υποστήριξη στην Uber και πιστεύουμε ότι θα βοηθήσει πραγματικά στη θέσπιση καλών προτύπων για τους οδηγούς”.

 

Προηγούμενο άρθροΣτο Mazda3 το ανώτατο βραβείο WWCOTY 2019
Επόμενο άρθροΤο Trémery σύμβολο ενεργειακής μετάβασης του Groupe PSA