Το εργοστάσιο του Trémery στην περιοχή Grand Est της Γαλλίας βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της ενεργειακής μετάβασης του Groupe PSA.

Την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου, το Groupe PSA εγκαινίασε την γραμμή συναρμολόγησης ηλεκτροκινητήρων, η οποία θα εξοπλίζει τα ηλεκτρικά μοντέλα του Ομίλου, σε τελετή στην οποία παρέστησαν ο Jean Rottner, Πρόεδρος της Grand Est Region, και ο Yann Vincent, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος, Manufacturing & Supply Chain του Groupe PSA.

  • Σχεδιασμένη για ευελιξία, η νέα γραμμή θα έχει παραγωγική δυναμικότητα 120.000 μονάδων το 2020 και 180.000 το 2021.
  • Θα παράγει κινητήρες για τέσσερα ηλεκτροκίνητα οχήματα που ήδη προσφέρονται από τα brands τoυ Ομίλου: το Peugeot e 208 και το e-2008, το DS 3 Crossback E-Tense και το Opel Corsa-e.
  • Μέχρι το 2025, όλα τα μοντέλα Groupe PSA θα είναι διαθέσιμα σε μια ηλεκτρική ή plug-in υβριδική έκδοση.

Ο Yann Vincent, Executive Vice President, Manufacturing & Supply Chain του Groupe PSA δήλωσε: “Πριν από χρόνια αποφασίσαμε να επενδύσουμε στην ενεργειακή μετάβαση και να κάνουμε τα εργοστάσιά μας πιο ευέλικτα, όπως φαίνεται από το εργοστάσιο του Trémery. Είμαστε πολύ περήφανοι για όλους τους εργαζόμενους στα εργοστάσια μας στην περιοχή Grand Est, στην καρδιά της Ευρώπης, που εργάζονται σκληρά κάθε μέρα για τη μετάβαση αυτή”.

“Η PSA είναι μια επιχείρηση που δεσμεύεται να επιτύχει την αριστεία και να συμβάλει στη ζωτικότητα των κοινοτήτων μας”, δήλωσε ο Jean Rottner, Πρόεδρος της Περιφέρειας Grand Est. “Ο μετασχηματισμός του εργοστασίου του Trémery, με την προσθήκη ηλεκτρικών κινητήρων, αποτελεί παράδειγμα βιομηχανίας. Κάθε μέρα, η περιοχή Grand Est βοηθά την αυτοκινητοβιομηχανία να ανταποκριθεί στις προκλήσεις της. Σήμερα, η βιομηχανία αντιμετωπίζει μια από τις σημαντικότερες αλλαγές στην ιστορία της, λόγω της ενεργειακής και περιβαλλοντικής μετάβασης. Εμείς, ως περιοχή, θα δουλεύουμε παράλληλα με τη βιομηχανία και το Groupe PSA για να διασφαλίσουμε θέσεις εργασίας και να δημιουργήσουμε ένα μοντέλο βιώσιμης και φιλικής προς το περιβάλλον εταιρείας, με στόχο την οικοδόμηση της οικονομίας του μέλλοντος”.

Τελικά, το εργοστάσιο του Tremery αναμένεται να παράγει 900.000 ηλεκτροκινητήρες χάρη σε μεγάλο βαθμό στην κοινοπραξία Nidec-PSA που δημιουργήθηκε το 2017 με τη Nidec Leroy-Somer. Η συνεργασία αυτή επιτρέπει στο εργοστάσιο του Trémery να παράγει μια ολοκληρωμένη γκάμα ηλεκτροκινητήρων αιχμής για ηλεκτρικά και υβριδικά οχήματα. Η κοινοπραξία στοχεύει στην κάλυψη των αναγκών τόσο του Ομίλου όσο και άλλων κατασκευαστών αυτοκινήτων.

Από τότε που άνοιξε τις πόρτες του το 1979, το εργοστάσιο του Třemeery έχει κατασκευάσει σχεδόν 50 εκατομμύρια κινητήρες εσωτερικής καύσης, τόσο για βενζινοκίνητα όσο και για πετρελαιοκίνητα. Η εγκατάσταση της γραμμής ηλεκτροκίνησης του συγκροτήματος πραγματοποιήθηκε μέσα σε μόλις δέκα μήνες, κάνοντας το Trémery το μοναδικό εργοστάσιο του Groupe PSA στον κόσμο που μπορεί να παράγει όλους τους τύπους κινητήρων. Χάρη στην ηλεκτρική του προσφορά, αποτελεί πλέον σύμβολο της ενεργειακής μετάβασης του Groupe PSA. Το εργοστάσιο είναι μέρος του κέντρου παραγωγής Trémery-Metz, που είναι ο κορυφαίος εργοδότης του ιδιωτικού τομέα στη Λορένη, με περίπου 4.000 εργαζόμενους. Οι κινητήρες εσωτερικής καύσης και τα κιβώτια ταχυτήτων που κατασκευάζονται στο Trémery και στο Metz τοποθετούνται στα οχήματα των πέντε brands του ομίλου. Το 2018, ο κόμβος παρήγαγε 1.750.000 κινητήρες εσωτερικής καύσης και 982.000 κιβώτια ταχυτήτων.

Δείτε εδώ το σχετικό video από τη νέα γραμμή.

Προηγούμενο άρθροDriveTech: πρόγραμμα εκπαίδευσης για οδηγούς Uber
Επόμενο άρθροBlack Friday – Peugeot για τρίτη διαδοχική χρονιά