Οι προσπάθειες της Sony στον τομέα της κινητικότητας – όπως η επιδίωξη της ασφάλειας, της αξιοπιστίας, της άνεσης και της ψυχαγωγίας – παρουσιάζονται στη CES 2020 ως μια νέα πρωτοβουλία με τίτλο VISION-S.

Η Sony επιδιώκει να προσφέρει προϊόντα, περιεχόμενο και υπηρεσίες που έχουν απήχηση στους ανθρώπους και επηρεάζουν θετικά την κοινωνία, με βάση το σκοπό της να “γεμίσει τον κόσμο με συγκίνηση, μέσα από τη δύναμη της δημιουργικότητας και της τεχνολογίας”. Ο πρόεδρος και CEO της Sony Corporation Kenichiro Yoshida μίλησε στη συνέντευξη Τύπου της Sony που πραγματοποιήθηκε πριν από την επίσημη έναρξη της έκθεσης, δήλωσε ότι «η δημιουργικότητα είναι μια ισχυρή κινητήρια δύναμη που κινεί τη Sony προς τα εμπρός. Στη συνέχεια προχώρησε στην παρουσίαση των τελευταίων προσφορών της Sony και των νέων εξελίξεων στις ηλεκτρονικές και ψυχαγωγικές επιχειρήσεις.

Νέα πρόταση κινητικότητας που επιδιώκει την άνεση και την ψυχαγωγία

Οι προσπάθειες της Sony στον τομέα της κινητικότητας – όπως η επιδίωξη της ασφάλειας, της αξιοπιστίας, της άνεσης και της ψυχαγωγίας – τοποθετούνται ως μια νέα πρωτοβουλία με τίτλο “VISION-S“. Το πρώτο αυτό πρότυπο όχημα παρουσιάζεται στο περίπτερο της Sony στη CES 2020. Ενσωματώνει τις τεχνολογίες απεικόνισης και ανίχνευσης της Sony, καθώς και λογισμικό που ρυθμίζονται με χρήση τεχνολογιών τεχνητής νοημοσύνης, τηλεπικοινωνιών και cloud της Sony, προκειμένου να ενημερώνονται συνεχώς και να εξελίσσονται τα χαρακτηριστικά τους.

Συνολικά 33 αισθητήρες, συμπεριλαμβανομένων αισθητήρων εικόνας CMOS και αισθητήρων ToF, ενσωματώνονται στο όχημα, προκειμένου να ανιχνεύσουν και να αναγνωρίσουν ανθρώπους και αντικείμενα μέσα και έξω από το αυτοκίνητο και να παρέχουν εξαιρετικά προηγμένη υποστήριξη οδήγησης. Το “360 Reality Audio” της Sony προσφέρει μια βαθιά και συναρπαστική εμπειρία ήχου μέσα από ηχεία ενσωματωμένα σε κάθε κάθισμα. Τα εμπρός καθίσματα έχουν μια πανοραμική οθόνη στην οποία μπορεί κάποιος να απολαύσει πλούσιο και ποικίλο περιεχόμενο μέσω ενός διαισθητικού περιβάλλοντος χρήστη. Η Sony δηλώνει ότι θα συνεχίσει να συνδυάζει τις προηγμένες της τεχνολογίες για μεγαλύτερη ασφάλεια και αξιοπιστία, ενώ ταυτόχρονα προσπαθεί να εμπνεύσει νέα συναισθήματα μέσα από επαναστατικές εμπειρίες ψυχαγωγίας μέσα στο αυτοκίνητο.

“Βρισκόμαστε σε μια εποχή στην οποία τα αυτοκίνητα του μέλλοντος, κάποτε ορατά μόνο στη φαντασία μας, τελικά γίνονται πραγματικότητα. Δεν αλλάζει μόνο το υλικό με τη μορφή αυτοκινήτων. Οι συμβάσεις της καθημερινής μας ζωής και της κοινωνίας μεταμορφώνονται επίσης. Η Sony θέλει να ξανασκεφτεί την κινητικότητα όπως την γνωρίζουμε. Πώς μπορούμε να εμπνεύσουμε τους ανθρώπους μέσω της κινητικότητας; Πώς μπορούμε να παρέχουμε μεγαλύτερη ηρεμία; Πώς μπορούμε να συμβάλουμε στην κοινωνία και το περιβάλλον; Η Sony θα ανοίξει έναν νέο κόσμο κινητικότητας χρησιμοποιώντας τη δημιουργικότητα και την τεχνολογία της ως πολίτης της κοινωνίας και της Γης. Πιστεύουμε ότι υπάρχουν νέοι ανθρώπινοι τρόποι ζωής πέρα από τα πεδία της νέας κινητικότητας. Η Sony θα εργαστεί απευθείας προς αυτό το ιδανικό” αναφέρει η ανακοίνωση της εταιρείας.

Sony VISION-S: πέρα από ένα νέο όραμα

Η Sony προσπαθεί να κατανοήσει πλήρως τον μηχανισμό των αυτοκινήτων – όχι μόνο να κατανοήσει τον τρόπο με τον οποίο κατασκευάζονται και τις προκλήσεις που παρουσιάζουν, αλλά και τη συνάφειά τους με την κοινωνία. Προς το σκοπό αυτό, η Sony έχει αναπτύξει ένα αυτοκίνητο το οποίο λαμβάνει πλήρως υπόψη την ασφάλεια. Το αυτοκίνητο αντιπροσωπεύει μια συγχώνευση της τεχνολογίας και της δημιουργικότητας της Sony. Είναι μια ματιά στο μέλλον της κινητικότητας, που περιλαμβάνει την εξέλιξη της ασφάλειας, της άνεσης, της ψυχαγωγίας και της προσαρμοστικότητας. Με το πρότυπο VISION-S – η είναι εξαιρετικά ασφαλής. Απλώς να κάθεται κάποιος σε αυτό του προκαλεί ενθουσιασμό. Η συνύπαρξη με αυτό προσφέρει μια διαχρονική σχέση. Είναι ένα αυτοκίνητο που θα εξελίξει την κινητικότητα σε μια ‘εμπλουτιστική’ εμπειρία.

Μπορεί η “ολοκλήρωση” να αποτελεί παρελθόν για τα αυτοκίνητα του μέλλοντος;Το σύστημα του αυτοκινήτου θα ενημερώνεται επανειλημμένως με την πάροδο του χρόνου. Η τεχνητή νοημοσύνη σύννεφου θα αλληλεπιδρά και θα μαθαίνει ως μέρος του αισθητήριου συστήματος, επιτρέποντάς του να γίνει ακόμα πιο έξυπνο και λειτουργικό. Όσο περισσότερο ένα άτομο συνεχίζει να χρησιμοποιεί ένα αυτοκίνητο, τόσο περισσότερο το αυτοκίνητο θα εξελίσσεται, οδηγώντας σε πλουσιότερες εμπειρίες και δημιουργώντας νέο ενδιαφέρον.

Η πλατφόρμα

Ένα μακρύ μεταξόνιο που φέρει μια συμπαγή και εξαιρετικά ευέλικτη διάταξη κινητήρα, που είναι διακριτή ως καθαρά ηλεκτροκίνητη και η ανάπτυξη εξαιρετικά λεπτών συστοιχιών μπαταριών θα προσφέρει ένα καλύτερο περιβάλλον στην καμπίνα.

Η νέα πλατφόρμα EV που σχεδιάστηκε επιτρέπει την εφαρμογή της για διάφορες χρήσεις και τύπους αυτοκινήτων, όχι μόνο για τα coupe αλλά και τα sedan, SUV και MPV.

Το αυτοκίνητο έχει σχεδιαστεί με στόχο την απόκτηση κορυφαίων βαθμολογιών στις δοκιμές ασφάλειας αυτοκινήτων σε όλο τον κόσμο. Στόχος είναι να προσφέρει μια πλούσια και ασφαλή εμπειρία κινητικότητας συνδυάζοντας την προηγμένη ενεργητική ασφάλεια που προσφέρουν οι αισθητήρες με την παθητική ασφάλεια.

Με την υιοθέτηση αρχιτεκτονικής επόμενης γενιάς, το σύστημα E/E έχει σχεδιαστεί για να υποστηρίζει τη συνεχή παρακολούθηση μέσω συνδεσιμότητας που ενεργοποιείται από ενημερώσεις συστήματος 5G και ασύρματες (OTA). Το σύστημα του οχήματος θα εξελίσσεται απεριόριστα με συνεργασία, επανένταξη, ανανέωση και βελτιστοποίηση!

Δείτε το concept video εδώ.

Τα χαρακτηριστικά του πρότυπου οχήματος είναι τα εξής:

 

 

Προηγούμενο άρθροΣε ισχύ οι νέοι κανονισμοί για εκπομπές και ασφάλεια στην ΕΕ
Επόμενο άρθροΤο VISION AVTR της Mercedes-Benz