Η Renault και η Geotab ανακοίνωσαν συνεργασία με στόχο την βελτιστοποίηση του στόλου στην Ευρώπη, συνδέοντας όλα τα μοντέλα Renault του 2010 και μετά στην πλατφόρμα τηλεματικής MyGeotab, της Geotab.

Η συνεργασία συνιστά σημαντικό βήμα ενίσχυσης της αποτελεσματικότητας εταιρικών και επαγγελματικών στόλων κάθε μεγέθους και θα επιτρέψει στους fleet managers να λαμβάνουν αποφάσεις βάσει δεδομένων και να βελτιστοποιούν την διαχείριση στόλου.

Τα μοντέλα της Renault που είναι συμβατά με την ενσωμάτωση θα λάβουν εργοστασιακή ή μεταγενέστερη λύση τηλεματικής, με αποτέλεσμα την απρόσκοπτη σύνδεση μεταξύ των διακομιστών κατασκευαστών και της πλατφόρμας MyGeotab. Αυτό θα επιτρέπει στους fleet managers να επεξεργάζονται δεδομένα υψηλής ποιότητας χωρίς την ανάγκη πρόσθετου εξοπλισμού.

Η ενσωμάτωση στην πλατφόρμα MyGeotab είναι πλέον διαθέσιμη σε 21 ευρωπαϊκές χώρες: Γαλλία, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιταλία, Πολωνία, Βέλγιο, Λουξεμβούργο, Σλοβενία, Αυστρία, Ελβετία, Τσεχία, Σλοβακία, Ισπανία, Πορτογαλία, Ουγγαρία, Ολλανδία, Δανία, Νορβηγία, Σουηδία, Φινλανδία και Ισλανδία.

Διαθέσιμο για όλους τους στόλους αυτοκινήτων και van της Renault

Η ενσωμάτωση δεδομένων από τα οχήματα της Renault και οι δυνατότητες ανάλυσης της πλατφόρμας διαχείρισης στόλου MyGeotab θα παρέχει σημαντικές πληροφορίες σχετικά με την παραγωγικότητα, την συμμόρφωση, την αποτελεσματικότητα, την βελτιστοποίηση και την ασφάλεια του οδηγού, μέσω:

  • Παροχής ειδικών πληροφοριών κατασκευαστών οχημάτων,
  • Πρόσβασης σε λογισμικό τρίτων μέσω του Geotab Marketplace για συγκεκριμένες ανάγκες στόλου,
  • Διατήρησης των δυνατοτήτων συνδεσιμότητας στο μέλλον προς χρήση πληροφοριών δεδομένων.

Η λύση μπορεί να ενεργοποιηθεί άμεσα στα συμβατά μοντέλα, χωρίς ακινητοποίηση εγκατάστασης. Η ολοκληρωμένη λύση θα βοηθήσει τους fleet managers να βελτιστοποιήσουν τα δρομολόγια, την απόδοση καυσίμου και τους χρόνους αδράνειας.

Οι δυνατότητες συνδεσιμότητας των οχημάτων Renault μπορούν να ενεργοποιηθούν εξ αποστάσεως ή ανέπαφα, επιτρέποντας στους πελάτες να καταγράφουν δεδομένα συγκεκριμένων μαρκών, συμπεριλαμβανομένων ηλεκτρικών οχημάτων. Η λύση είναι διαθέσιμη για όλα τα επιβατικά και τα βαν Renault, που δραστηριοποιούνται σε οποιονδήποτε τομέα, από τον κατασκευαστικό έως την παράδοση αγαθών και παρέχει βέλτιστες συνθήκες διαχείρισης μικτών στόλων κάθε μεγέθους.

Ο Christoph Ludewig, Αντιπρόεδρος Κατασκευαστών Αρχικού Εξοπλισμού Αυτοκινήτων Ευρώπης της Geotab, αναφέρει πως ο κινητήρας εσωτερικής καύσης (ICE) και η τεχνολογία EV θα συνεχίσουν να συνυπάρχουν τα επόμενα χρόνια και οι υπεύθυνοι στόλου χρειάζονται λύση απρόσκοπτης διαχείρισης αμφοτέρων σε μια πλατφόρμα. «Η ικανότητα διαχείρισης μικτών στόλων είναι απαραίτητη κατά την μετάβαση σε ένα μέλλον EV».

Προηγούμενο άρθροΒραβείο σχεδιασμού στο Toyota Compact Cruiser EV
Επόμενο άρθροΗ Volvo Energy επενδύει στη Connected Energy