Το πρότυπο αυτοκίνητο της Toyota, Compact Cruiser EV, απέσπασε το υψηλού κύρους βραβείο σχεδιασμού αυτοκινήτου 2022.

Το Compact Cruiser EV δημιουργήθηκε από την ομάδα της Toyota ED2 (ED Square) στη Νίκαια και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους στο Mega Web στο Τόκιο.

«Η έρευνά μας σε ηλεκτρικά οχήματα συνεχίζεται για περισσότερα από 30 χρόνια και έχουμε προχωρήσει πολύ», δήλωσε ο Ανώτερος Γενικός Διευθυντής Σχεδίασης της Toyota, Simon Humphries. «Μετά την αρχική επαφή με ηλεκτρικά οχήματα, ο κόσμος θα επιζητά αυτοκίνητα μηδενικών εκπομπών που θα εκφράζουν την καθημερινότητά τους. Και το Compact Cruiser EV είναι το τέλειο παράδειγμα αυτής της τάσης».

Βασισμένο στην ισχυρή παράδοση εκτός δρόμου της Toyota, το Compact Cruiser EV σχεδιάστηκε προς ανάδειξη του τρόπου ζωής των δυνητικών πελατών του – νεαρών επαγγελματιών κατοίκων της πόλης με ενεργά ενδιαφέροντα ελεύθερου χρόνου στην ύπαιθρο – με ιδιαίτερα ελκυστική, τετρακίνητη εμπειρία EV.

Το στιβαρό και ανθεκτικό εξωτερικό του φέρει στοιχεία του θρυλικού Land Cruiser πρώτης γενιάς, συμπεριλαμβανομένης της εμβληματικής διαμόρφωσης εκτός δρόμου και των απλών, στιβαρών τμημάτων του αμαξώματος.

Το Βραβείο Σχεδίασης Πρότυπων Οχημάτων απονεμήθηκε στην Toyota σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Σχεδίου ADI του Μιλάνου κατά τη διάρκεια της ετήσιας Εβδομάδας Σχεδίασης και του παγκοσμίου φήμης Salone del Mobile – της Έκθεσης Επίπλων του Μιλάνου.

Προηγούμενο άρθροΕντατικές δοκιμές για τη νέα BMW M2 στην Αυστρία
Επόμενο άρθροRenault και Geotab ξεκινούν συνεργασία τηλεματικής σε 21 χώρες