Η Volvo Energy επενδύει στην εταιρεία αποθήκευσης ενέργειας μπαταριών δεύτερης διάρκειας ζωής που εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο, Connected Energy, προκειμένου να επιταχύνει περαιτέρω τις επιχειρηματικές δραστηριότητες μπαταριών και τις ευκαιρίες βιωσιμότητας του Ομίλου Volvo.

Στο πλαίσιο της αποστολής της, να υποστηρίξει και να εξασφαλίσει ένα ελκυστικό και βιώσιμο κυκλικό επιχειρηματικό μοντέλο για μπαταρίες, η Volvo Energy επενδύει περίπου. 50 εκατ. SEK για το 10% της Connected Energy, εταιρεία αποθήκευσης ενέργειας μπαταριών δεύτερης διάρκειας ζωής.

«Υπάρχει μεγάλη αναξιοποίητη δυνατότητα χρήσης μπαταριών δεύτερης διάρκειας ζωής. Αυτή η προοδευτική επένδυση στοχεύει στη διευκόλυνση της κλιμάκωσης των συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας μπαταριών δεύτερης ζωής και περαιτέρω ασφαλείς κυκλικές επιχειρηματικές ευκαιρίες για την επικείμενη αύξηση στην απόδοση μπαταριών δεύτερης ζωής του Ομίλου Volvo», δήλωσε ο Joachim Rosenberg, Πρόεδρος της Volvo Energy. Και συνέχισε: «Από κοινού με τη Connected Energy, θα ελαχιστοποιήσουμε τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις των μπαταριών που τροφοδοτούν τα οχήματα του Ομίλου Volvo. Με την επανατοποθέτηση των μπαταριών, τις αξιοποιούμε εξ ολοκλήρου – από την άποψη του κλίματος, του περιβάλλοντος και των επιχειρήσεων».

«Είμαστε ευτυχείς που καλωσορίζουμε τον νέο μας επενδυτή Volvo Energy και ανυπομονούμε να χαράξουμε το δρόμο για την αύξηση της βιωσιμότητας τόσο των ηλεκτρικών οχημάτων όσο και της αποθήκευσης ενέργειας που συνδέεται με το δίκτυο. Η συνεργασία θα μας επιτρέψει να βελτιστοποιήσουμε τη δυνατότητα επαναχρησιμοποίησης των μπαταριών και να διασφαλίσουμε ότι οι πόροι στις μπαταρίες χρησιμοποιούνται αποτελεσματικά», δήλωσε ο Matthew Lumsden, CEO της Connected Energy.

Η Volvo Energy είναι ένας από τους πέντε νέους επενδυτές (Caterpillar Venture Capital Inc., Hinduja Group, Mercuria, OurCrowd) που θα ενταχθούν στους υφιστάμενους επενδυτές της Connected Energy: Engie New Ventures, Macquarie και Low Carbon Innovation Fund.

Η Volvo Energy είναι επιχειρηματικός τομέας εντός του Volvo Group αφιερωμένος στην παροχή βασικής υποστήριξης και υποδομής κατά τη διάρκεια του πρώτου σταδίου του ζωής, δηλαδή όταν οι μπαταρίες τοποθετούνται στα οχήματα, ενώ στη συνέχεια εξασφαλίζει αξιόπιστες και βιώσιμες ευκαιρίες δεύτερης ζωής πριν από την ανακύκλωση των μπαταριών.

Με έδρα στο Newcastle upon Tyne, το Τεχνικό Κέντρο στο Norfolk και συστήματα που λειτουργούν στο Ηνωμένο Βασίλειο, το Βέλγιο, τη Γερμανία και την Ολλανδία, η Connected Energy είναι μια από τις λίγες εταιρείες στον κόσμο που έχουν αποδείξει ότι οι μπαταρίες οχημάτων δεύτερης ζωής μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε επαγγελματικά συστήματα αποθήκευσης μπαταριών. Η Connected Energy διαθέτει δεκαέξι λειτουργικά συστήματα σε όλη την Ευρώπη: Βέλγιο, Γερμανία, Ολλανδία και Ηνωμένο Βασίλειο με το μεγαλύτερο στο Πανεπιστήμιο Cranfield στο Bedfordshire της Αγγλίας.

Προηγούμενο άρθροRenault και Geotab ξεκινούν συνεργασία τηλεματικής σε 21 χώρες
Επόμενο άρθροVolvo Trucks: νέο φορτηγό με κυψέλες καυσίμου υδρογόνου