Η LeasePlan, σε συνεργασία με την εταιρεία έξυπνης φόρτισης PowerD, ξεκίνησαν την “ChargeUpNow”, μια παγκόσμια πρωτοβουλία που καλεί τους τοπικούς και εθνικούς φορείς χάραξης πολιτικής να εφαρμόσουν πέντε συγκεκριμένες πολιτικές για να διασφαλίσουν μια καθολική, προσιτή και βιώσιμη υποδομή φόρτισης.

Η νέα πρωτοβουλία ξεκινά πριν την Εβδομάδα Κλίματος NYC και τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη.

Οι πέντε πολιτικές που προτείνει η ChargeUpNow είναι:

  • Θέσπιση ενός δικτύου διαθέσιμων στο κοινό σταθμών γρήγορης φόρτισης για τη μείωση του χρόνου φόρτισης από ώρες σε λεπτά και τη μείωση της επιβάρυνσης στους αστικούς χώρους φόρτισης
  • Κατάργηση της γραφειοκρατίας και διευκόλυνση της έκδοσης αδειών για ιδιωτικούς σταθμούς φόρτισης πλησίον κατοικιών και γραφείων
  • Θέσπιση υποδομής φόρτισης σε όλες τις νεόκτιστες κατοικίες και τα εμπορικά κέντρα
  • Αύξηση της χρήσης πράσινης ενέργειας από τα EV μέσω έξυπνων λύσεων φόρτισης που χρησιμοποιούν ηλιακή και αιολική ενέργεια μηδενικών εκπομπών
  • Ανάπτυξη συνεργασιών δημόσιου-ιδιωτικού τομέα μεταξύ επιχειρήσεων και τοπικών κυβερνήσεων για τη διευκόλυνση της υποδομής ταχείας φόρτισης στις εμπορικές ζώνες

Για να ξεκινήσει αυτή η παγκόσμια πρωτοβουλία αναρτήθηκε μια έκκληση στο Change.org, που προτείνει την εφαρμογή και των πέντε προτεινόμενων πολιτικών της ChargeUpNow. Η έκκληση απευθύνεται σε διεθνείς και εθνικές αρχές και μπορεί να αναγνωσθεί στο GlobalChargeUpNow.com.

Ο Tex Gunning, CEO της LeasePlan, δήλωσε: “Οι οδηγοί βαρέθηκαν την αδράνεια των κυβερνήσεων στην υποδομή φόρτισης EV. Αυτό αποτελεί σημαντικό εμπόδιο στη μαζική υιοθέτηση των EV, τα οποία είναι ζωτικής σημασίας για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και τη βελτίωση της ποιότητας του αέρα στις πόλεις μας. Γι ‘αυτό ξεκινάμε την Global ChargeUpNow Initiative. Μαζί, θέλουμε να δώσουμε ένα σαφές και άμεσο μήνυμα στους εθνικούς και τοπικούς φορείς χάραξης πολιτικής σχετικά με την επείγουσα ανάγκη μιας καθολικής, προσιτής και βιώσιμης υποδομής φόρτισης EV. Οι λύσεις υπάρχουν ήδη – το μόνο που λείπει είναι η δράση των υπεύθυνων χάραξης πολιτικής”.

Η Sandra Roling, Επικεφαλής της πρωτοβουλίας EV100 -της οποίας η LeasePlan αποτελεί ιδρυτικό μέλος- δήλωσε σχετικά: “Η εύκολα διαθέσιμη υποδομή φόρτισης είναι ζωτικής σημασίας για την κλιμάκωση της ηλεκτροκινητικότητας. Είναι υπέροχο να βλέπει κάποιος τα μέλη μας του EV100, όχι μόνον να χρησιμοποιούν όντως τα EV στις δραστηριότητές τους, αλλά και να αλληλεπιδρούν με τα ευρύτερα δίκτυά τους για να φέρουν την αλλαγή για όλους”.

Ο Pieter Willems, ιδρυτής της PowerD, δήλωσε από την πλευρά του: “Η διευκόλυνση της φόρτισης EV συμβάλλει σε πολύ περισσότερα από τη μείωση του αριθμού βενζινοκίνητων αυτοκινήτων στο δρόμο. Τα ηλεκτρικά οχήματα μπορούν να επιταχύνουν το ποσοστό ανανεώσιμης ηλεκτρικής ενέργειας στη συνολική παραγωγή ενέργειας, αποθηκεύοντας το πλεόνασμα ηλεκτρικού ρεύματος από αιολική και ηλιακή ενέργεια όταν η ζήτηση είναι χαμηλή και αποφεύγοντας την κατανάλωση κατά τις ώρες αιχμής, όταν η ενέργεια προέρχεται από μονάδες ορυκτών καυσίμων. Τα EV μπορούν ακόμα και να αποδώσουν ενέργεια στα σπίτια το βράδυ, μειώνοντας την ανάγκη ορυκτής ενέργειας. Οι αρχές πρέπει να ετοιμαστούν για τη δημιουργία υποδομής φόρτισης για να απελευθερωθεί το δυναμικό της έξυπνης ηλεκτρικής κινητικότητας”.

Τέλος, ο Filippo Veglio, Διευθύνων Σύμβουλος της Outreach & Mobility του WBCSD (World Business Council for Sustainable Development), δήλωσε σχετικά: ‘Μια προσαρμοσμένη και συνδεδεμένη υποδομή γρήγορης φόρτισης προσφέρει σαφή πορεία ευρύτερης υιοθέτησης ηλεκτρικών οχημάτων. Για να πετύχουμε στην ανάπτυξη μιας απρόσκοπτης υποδομής φόρτισης, που θα επιτρέπει να αξιοποιήσουμε όλα τα οφέλη της ηλεκτρικής κινητικότητας, απαιτείται συνεργασία μεταξύ τομέων. Η Global ChargeUpNow Initiative αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία για τις επιχειρήσεις να ξεκινήσουν διάλογο με τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής, να επιταχύνουν τη μετάβαση στην καθαρή ενέργεια και να μειώσουν τις εκπομπές”.

Φωτογραφία: LeasePlan

Προηγούμενο άρθροΟ CEO της Opel, Michael Lohscheller, παρουσίασε το Mokka
Επόμενο άρθροΗ Peugeot έχει την καλύτερη εικόνα στη Γαλλία