Μετά τα προγράμματα ανταμοιβής των αεροπορικών εταιρειών, υπάρχουν τώρα τα προγράμματα ανταμοιβής ridehailing στις ΗΠΑ. Η εξοικονόμηση μιλίων ridehailng μπορεί να προσφέρει ελκυστικά πλεονεκτήματα, όπως π.χ. προτεραιότητα επιβίβασης στο αεροδρόμιο.

Κερδίζοντας μίλια

Η Uber ξεκίνησε το πρόγραμμα Uber Rewards τον Νοέμβριο σε εννέα πόλεις στις ΗΠΑ και τώρα επεκτείνει τις υπηρεσίες της σε ολόκληρες τις ΗΠΑ. Σχεδόν ταυτόχρονα, η Lyft ξεκίνησε ένα παρόμοιο πρόγραμμα.

Και τα δύο προγράμματα επιβράβευσης πιστών πελατών ridehailing παρέχουν τη δυνατότητα εξοικονόμησης μιλίων, χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες τους. Στην περίπτωση της Uber, κερδίζεις ανταμοιβές χρησιμοποιώντας την υπηρεσία ridehailing Uber ή το Uber Eats. Για παράδειγμα, το UberPool και το UberEats αξίζουν 1 πόντο. Τα UberX, UBerXL, Select και WAV 2 πόντους, ενώ το Black και το Black SUV 3. Ωστόσο, τα ποδήλατα και τα σκούτερ της Uber δεν παρέχουν ανταμοιβές, εκτός φυσικά από την υγεία και άλλα οφέλη της ενεργούς κινητικότητας.

Η Lyft ξεκίνησε το πρόγραμμα Rewards τον Δεκέμβριο, για επιλεγμένους επιβάτες και σχεδιάζει να επεκτείνει την υπηρεσία φέτος. Το πρόγραμμα έρχεται επιπλέον της δυνατότητας να κερδίσει κάποιος το Delta SkyMiles, ενώ οι εργαζόμενοι μπορούν ήδη να επωφεληθούν από τα Business Rewards, για να κερδίσουν πόντους για προσωπικές διαδρομές.

Ξοδεύοντας μίλια

Όπως με τα προγράμματα των αεροπορικών εταιρειών, μπορείς να ξοδέψεις τα μίλια που έχεις κερδίσει ή τα δώρα σε ridehailing ή σε Uber Eats. Επιπλέον, κάθε δολάριο που δαπανάται σε φέρνει πιο κοντά στο επόμενο επίπεδο ένταξης μέλους, που κυμαίνεται από μπλε, σε χρυσό, πλατινένιο, μέχρι διαμαντένιο. Ανεξαρτήτως επιπέδου, λαμβάνεις 5 δολάρια πίστωση για κάθε 500 πόντους. Ανάλογα με το επίπεδο, μπορείς να κερδίσεις επιπλέον μη οικονομικά οφέλη, όπως παραλαβή στο αεροδρόμιο με προτεραιότητα,  ευέλικτη ακύρωση και προστασία των τιμών.

Η Lyft φροντίζει οι ανταμοιβές της να πηγαίνουν σε μπόνους, όπως αναβαθμίσεις διαδρομών και πιο έμπειρους οδηγούς. Επιπλέον, η Lyft θα οργανώσει ημέρες “διπλών πόντων” για να ενθαρρύνει τη χρήση της για την επόμενη διαδρομή.

Επιχειρηματικές ανταμοιβές

Ενώ η Uber δεν προσφέρει ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα επιχειρηματικών ανταμοιβών, η Lyft το κάνει. Τα Lyft Business Profiles ξεκίνησαν ήδη από το 2016, ως ένας τρόπος για να διευκολυνθεί η διαχείριση των επιχειρηματικών μετακινήσεων και τα μέλη της θα λάβουν τώρα τις ανταμοιβές τους.

Με το πρόγραμμα επιχειρηματικών ανταμοιβώνs λαμβάνεις 5 δολάρια προσωπικής πίστωσης για κάθε πέντε επαγγελματικές μετακινήσεις. Επιπλέον, το επιχειρηματικό πρόγραμμα επιτρέπει τον συνδυασμό μιας προσωπικής και μιας εταιρικής μεθόδου πληρωμής, ώστε να μπορείς να διαχωρίζεις τα έξοδά σου. Οι αποδείξεις μπορούν να σταλούν στο email της εταιρείας σου ή/και η εταιρεία μπορεί να συνεργασθεί με την Lyft για να εξαλειφθεί η διαδικασία αναφοράς εξόδων ταξιδίου. Και για εκείνους που δεν είναι μόνο συχνά στο δρόμο, αλλά και στον αέρα, η Lyft σου επιτρέπει επίσης να κερδίσεις Delta Skymiles.

Προηγούμενο άρθροΤριήμερη εκδήλωση BMW X Passion της BMW Hellas
Επόμενο άρθροΒρείτε το σκούτερ Lime στο Google Maps