“Αυτό είναι το έτος που αρχίζουμε να καταργούμε αυτό που δεν έχει θέση στο παρόν και το μέλλον της αυτοκινητοβιομηχανίας” λέει η Polestar ανακοινώνοντας το Polestar 2, το δεύτερο μοντέλο της σειράς, που πρόκειται να είναι πλήρως ηλεκτρικό.  

To Polestar 2 πιστεύεται πως θα διατεθεί στην αγορά με κόστος παραπλήσιο με αυτό του οικονομικού μοντέλου της Tesla και μπορεί να παρουσιαστεί στο επόμενο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, τον Μάρτιο (7-17).

Δεδομένου ότι το πρώτο μοντέλο με την ονομασία Polestar, είναι ένα επαναφορτιζόμενο υβριδικό, το Polestar 2 θα είναι το πρώτο όχημα του Volvo Group που θα είναι πλήρως ηλεκτρικό. Θα προσφέρει αυτονομία περίπου 480 χιλιομέτρων με πλήρη φόρτιση και θα διαθέτει έναν ηλεκτροκινητήρα που αποδίδει περίπου 400 hp.

Η φίρμα ανακοίνωσε ότι θα είναι τετράθυρο τύπου “fastback” και προέρχεται από το μοντέλο 40.2-concept, αλλά μέχρι στιγμής δεν αποκάλυψε κάτι περισσότερο από την φωτογραφία που συνοδεύει το θέμα. Το στυλ του θα είναι σε κάθε περίπτωση διαφορετικό από το 1, δηλαδή ενός δίθυρου κουπέ.

Το Polestar 1 βασίζεται στην πλατφόρμα CMA (Compact Modular Architecture) του XC40 της Volvo, κάτι που θα μπορούσε να σημαίνει ότι μια μέρα θα μπορούσαμε να συναντήσουμε τις τεχνικές προδιαγραφές του Polestar 1 στο compact Volvo SUV.

Στο Polestar 2, για πρώτη φορά θα παρουσιαστεί το νέο Google Android Auto HMI, συμπεριλαμβανομένης της πρώτης παρουσίασης του Google Assistant για αυτοκίνητα, παρόμοιου με το Alexa της Amazon, που δεν απαιτεί την ύπαρξη συμβατού smartphone στο όχημα.

Όπως και το Polestar 1, το δεύτερο μοντέλο θα είναι διαθέσιμο προς πώληση με τον παραδοσιακό τρόπο, αλλά και με μηνιαίο πρόγραμμα συνδρομής που καλύπτει την ενοικίαση, το service και την ασφάλιση.

Τα Polestar δεν θα πωλούνται σε κλασσικές αντιπροσωπείες της Volvo, αλλά στα “Polestar Spaces”, στο κέντρο της πόλης, επιτρέποντας μια πιο απλή προσέγγιση. Αντιπρόσωποι της Volvo θα συνεχίσουν πάντως να πωλούν τη σειρά “Polestar engineered”, με χαρακτηριστικά πιο σπορ από τα κλασικά Volvo.

Αναμένουμε από την Polestar σύντομα περισσότερες φωτογραφίες, χαρακτηριστικά και, βεβαίως, προγραμματισμένη ημερομηνία παραγωγής, η οποία πάντως θα οριστεί μετά την έναρξη των πωλήσεων του μοντέλου περιορισμένης έκδοσης Polestar 1.

 

Προηγούμενο άρθροΤο διαχρονικό στυλ της νέας Porsche 911
Επόμενο άρθροΕνισχύεται η δομή της Mitsubishi Motors στην Ευρώπη