Ο πρώτος ελληνικός σταθμός φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων ονομάζεται Orion και βγαίνει στην αγορά από την MC-Chargers.

Η MC-Chargers είναι μια πρωτοποριακή ελληνική εταιρεία που έκανε την εισαγωγή της στην αγορά των ηλεκτρικών φορτιστών τον Νοέμβριο του 2019, ανακοινώνοντας μια νέα σειρά φορτιστών υψηλής απόδοσης, που θα καλύπτει όλες τις ανάγκες φόρτισης παντός τύπου οχημάτων, καθώς και περιφερειακών συσκευών για επιβατικά αυτοκίνητα και λεωφορεία.

“Όραμά μας είναι να πρωτοπορούμε στην ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων που αφορούν την ηλεκτροκίνηση και να συμβάλουμε στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των ανθρώπων καθώς και στην προστασία του περιβάλλοντος”, αναφέρεται στην ιστοσελίδα της εταιρείας.

Η αρχή έγινε σε ένα από τα πιο κομβικά σημεία της Νότιας Ελλάδας και η εταιρεία, που εδρεύει στη Θέρμη Θεσσαλονίκης, δηλώνει πως θα συνεχίσει δυναμικά για την κάλυψη περισσότερων περιφερειών.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ- ΜΠΕ, ο οικονομολόγος Χαράλαμπος Μαρμάγγελος, στέλεχος της MC Chargers, δήλωσε, “είμαστε μια εταιρεία που συστάθηκε μόλις το 2019 αλλά υπάρχει και δεκαετής εμπειρία στο κομμάτι της κατασκευής ηλεκτρονικών και τώρα έχουμε ξεκινήσει την κατασκευή σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων”.

Ο ελληνικός σταθμός φόρτισης Orion, που βγήκε στην αγορά, “είναι ισχύος 22 Kw, ένας σταθμός που φορτίζει ένα μέσο ηλεκτρικό αυτοκίνητο σε μία με μιάμιση ώρα. Πρόκειται για τον τύπο σταθμού, που φαίνεται πως -για τον στόλο των ηλεκτρικών αυτοκινήτων που υπάρχει στην αγορά, αλλά και όσα μοντέλα θα κυκλοφορήσουν μέσα στα επόμενα δύο χρόνια- είναι ο φορτιστής που θα επιλεγεί από το κοινό”.

Οι φορτιστές της είναι κατάλληλοι για

  • Πρατήρια Υγρών καυσίμων
  • Συνεργεία αυτοκινήτων
  • Δημόσιους– Ιδιωτικούς Στόλους Οχημάτων
  • Κατοικίες – πολυκατοικίες – μικρές γειτονιές
  • Εμπορικά κέντρα (Malls, Super Markets, Cinemas, Αθλητικές Εγκαταστάσεις κ.ο.κ.)
  • Ξενοδοχεία Δημόσιους και Ιδιωτικούς χώρους στάθμευσης

Ο Orion 22kW, που παρουσιάζεται, μεταξύ άλλων στην ιστοσελίδα της εταιρείας, είναι ένας φορτιστής ηλεκτρικών οχημάτων 22-43kw με διπλό ακροφύσιο για επαγγελματική χρήση. Τα χαρακτηριστικά του είναι τα εξής:

 

Προηγούμενο άρθροACEA – EBA – NGVA: Κοινή πρόσκληση για ανάπτυξη υποδομής
Επόμενο άρθροHuawei και TomTom φέρνουν επανάσταση στην ψηφιακή πλοήγηση