Philip Nelles
Ο Philip Nelles, μέχρι πρόσφατα επικεφαλής της δραστηριότητας Mobile Fluid Systems της ContiTech, τοποθετήθηκε στην Εκτελεστική Επιτροπή της Continental AG, ως υπεύθυνος της ContiTech, από την 1η Ιουνίου 2021

Ο Philip Nelles, 47 ετών, ανέλαβε επισήμως τα καθήκοντά του ως νέος CEO στην ContiTech της Continental.

Στα νέα του καθήκοντα, ο Nelles δεσμεύεται να συνεχίσει τον μετασχηματισμό της εταιρείας σε πάροχο καινοτόμων λύσεων για πελατολόγιο βιομηχανιών υψηλής τεχνολογίας.

‘Θεωρούμε πως αποτελεί εταιρική μας ευθύνη η ανάπτυξη πρωτοποριακών υλικών και καινοτόμων τεχνολογιών από κοινού και για το συμφέρον των πελατών μας. Η βιωσιμότητα αποτελεί τεράστια ευκαιρία και βασικό μοχλό καινοτομιών για νέα και εντελώς διαφορετικά μελλοντικά επιχειρηματικά μοντέλα. Αυτό μας επιτρέπει όχι μόνο να παραμείνουμε στην κορυφή των εξελισσόμενων αναγκών των συνεχώς μεταβαλλόμενων αγορών, αλλά και να συμβάλουμε στην εκπλήρωση των κοινωνικών ευθυνών στις οποίες δεσμεύεται ολόκληρος ο όμιλός μας. Και το επιστέγασμα όλων αυτών είναι πως δείχνουμε σταθερά το δρόμο για μελλοντική βιωσιμότητα”, σχολίασε το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Continental, Phillip Nelles, προσθέτοντας: “Χαίρομαι ιδιαίτερα που επιδιώκω αυτούς τους στόχους, από κοινού με την παγκόσμια ομάδα μας”.

Ο Philip Nelles διαδέχθηκε τον Hans-Jürgen Duensing (63 ετών) ως νέος CEO της εταιρείας ContiTech της Continental

Χάρη στην εκτεταμένη τεχνογνωσία υλικών και την πολυετή εμπειρία της σε προϊόντα και συστήματα μηχανικής βάσει υψηλής απόδοσης πλαστικών, ελαστικών, μετάλλων, υφασμάτων και ηλεκτρονικών εξαρτημάτων, η ContiTech κατατάσσεται μεταξύ των κορυφαίων παρόχων λύσεων παγκοσμίως σε πελάτες διαφόρων τομέων, π.χ. γεωργία, μηχανική και μηχανολογία εργοστασίων, εξόρυξη και αυτοκινητοβιομηχανία. Μεταξύ των κορυφαίων μεσοπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων προτεραιοτήτων της ContiTech είναι η ψηφιοποίηση των προϊόντων και των συστημάτων της και η επέκταση των δραστηριοτήτων της μέσω εξειδικευμένων υπηρεσιών προς διάφορους κλάδους. Επικεντρώνεται ιδιαίτερα σε κερδοφόρους τομείς. «Με τη στρατηγική μας εστίασης στις «Έξυπνες και βιώσιμες λύσεις πέραν του ελαστικού», έχουμε ήδη εισέλθει στη σωστή πορεία και σκοπεύουμε να ολοκληρώσουμε απολύτως τον στόχο μας», δήλωσε ο Nelles. Πέραν τούτου, η ContiTech δεσμεύεται επίσης να αξιοποιεί όλο και περισσότερο τις πολλά υποσχόμενες επιχειρηματικές ευκαιρίες των αναπτυσσόμενων αγορών της Ασίας. Άλλη μια προτεραιότητα στην ημερήσια διάταξη της εταιρείας είναι η μείωση της εξάρτησής της από την περιοδικότητα της αυτοκινητοβιομηχανίας, με περαιτέρω διαφοροποίηση του χαρτοφυλακίου πελατών της.

Ο Philip Nelles αναλαμβάνει τα νέα του καθήκοντα ως CEO της ContiTech της Continental την 1η Ιουνίου 2021. Μέσω στοχευμένων επενδύσεων και εξειδίκευσης εργαζομένων, ο Nelles στοχεύει στην επιτάχυνση μετάβασης της εταιρείας σε  ολοκληρωμένη και δικτυωμένη κατασκευαστική δραστηριότητα

Πέρυσι, επενδύθηκαν περίπου 180 εκατ. ευρώ για εκσυγχρονισμό και επέκταση των εγκαταστάσεων παραγωγής της ContiTech σε όλο τον κόσμο. Οι επενδύσεις ήταν χαμηλότερες από το προηγούμενο έτος λόγω της πανδημίας. «Υπό την προϋπόθεση ότι το επιχειρηματικό κλίμα παραμένει σταθερό, θα αυξήσουμε πάλι τις επενδύσεις μας – κυρίως για τη συνέχιση της ψηφιοποίησης των εργοστασίων παραγωγής μας – ώστε να επιταχυνθεί η πρόοδός μας στην ολοκληρωμένες, ψηφιακές κατασκευές και την Industry 4.0 σε παγκόσμια κλίμακα . Ένα σημαντικό στοιχείο είναι η κατάρτιση και εξειδίκευση των εργαζομένων βάσει αναγκών. Επιθυμούμε να τους υποστηρίξουμε στη διαδικασία μετασχηματισμού και να τους προσφέρουμε τα εφόδια για το μελλοντικό ψηφιακό εργασιακό περιβάλλον», δήλωσε ο Nelles.

«Τα θεμέλια για ένα επιτυχημένο μέλλον τέθηκαν από τον προκάτοχό μου, Hans-Jürgen Duensing. Οι προσπάθειές του δεκαετιών για λογαριασμό της εταιρείας το καθιστούν απολύτως σαφές, καθώς και η εκτενής συνεργασία που είχα το προνόμιο να έχω μαζί του, όλα δείχνουν την ευρύτητα της βιομηχανικής εμπειρογνωμοσύνης στο DNA που έφερε στην ContiTech», σχολίασε ο Nelles. προς επίρρωση των επιτευγμάτων του Duensing, προσθέτοντας: «Πάντα εκτιμούσα πολύ το πάθος του Hans-Jürgen για τον κλάδο, καθώς και την εμπιστοσύνη του για την παγκόσμια ομάδα μας – όχι απλώς για το ρόλο του ως εκπαιδευτή και μέντορα, αλλά και ως συναδέλφου και στην προσωπική μας σχέση. Όλα αυτά συνιστούν σταθερή βάση για ομαδική εργασία και πνεύμα προτροπής καινοτομίας για επίτευξη περισσότερων επιτυχιών τα επόμενα χρόνια.

Στο ψήφισμά του της 16ης Μαρτίου, το εποπτικό συμβούλιο της Continental τοποθέτησε τον Nelles στο εκτελεστικό της συμβούλιο από την 1η Ιουνίου 2021, ως διάδοχο του Hans-Jürgen Duensing (63). Για προσωπικούς λόγους και κατόπιν αιτήματός του, ο Duensing απαλλάχθηκε των καθηκόντων του από τις 31 Μαΐου 2021, μετά από 35 χρόνια αφοσιωμένης υπηρεσίας στην εταιρεία και τους πελάτες της.

 

 

Προηγούμενο άρθροTo SecuriAlert της Ford προστατεύει το αυτοκίνητο
Επόμενο άρθροΗ Xiaoyan Hua-Schwab VP Επικοινωνίας Dacia – Lada