Tex Gunning, CEO, LeasePlan

Ο Tex Gunning θα συμμετάσχει ως ομιλητής στο Fleet Europe Summit στις 28 Νοεμβρίου, που θα ασχοληθεί με την ηλεκτροκίνηση του στόλου αυτοκινήτων. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της LeasePlan έχει ένα ριζοσπαστικό όραμα για τα EV: Μέχρι το 2030, το σύνολο του στόλου της LeasePlan θα είναι ηλεκτρικό.

Ως νέος CEO της LeasePlan, ο κ. Gunning σύντομα αποδείχθηκε ισοδύναμος με τον Κυβερνήτη James T. Kirk του διαστημόπλοιου Enterprise: ήταν πρόθυμος να πάει με τόλμη εκεί όπου καμία εταιρεία leasing δεν είχε φτάσει μέχρι τότε.

EV100

Κάτω από την καθοδήγησή του, η LeasePlan εντάχθηκε στην EV100, μια παγκόσμια πρωτοβουλία στον τομέα των μεταφορών, για την επιτάχυνση της υιοθέτησης των ηλεκτροκίνητων οχημάτων σε εταιρικούς στόλους. Τα μέλη της EV100 δεσμεύονται να μετατρέψουν τους στόλους τους με οχήματα ορυκτών καυσίμων σε ηλεκτροκίνητους στόλους μέχρι το 2030 – και να ενθαρρύνουν άλλες εταιρείες να κάνουν το ίδιο.

Εχθρός των ημίμετρων, ο κ. Gunning αποφάσισε πως ο στόλος αυτοκινήτων των εργαζομένων της LeasePlan θα γίνει πλήρως ηλεκτροκίνητος από το 2021. Πρόκειται για την πρώτη μεγάλη εταιρεία leasing που προχωρά σε ένα τόσο ριζικό βήμα.

Το σύνολο του χαρτοφυλακίου οχημάτων πελατών της LeasePlan – σήμερα 1,8 εκατομμύρια οχήματα σε περισσότερες από 30 χώρες – θα ακολουθήσει μέχρι το 2030.

Ολοκληρωμένη πρόταση

Η εταιρεία έχει θεσπίσει μια σειρά καινοτομικών προϊόντων και υπηρεσιών που θα βοηθήσουν τους πελάτες της να μεταβούν από την κίνηση με ορυκτά καύσιμα στην ηλεκτροκίνηση. Αυτά περιλαμβάνουν το «LeasePlan Click & Drive», που απευθύνεται στον τομέα των ΜΜΕ και μια ολοκληρωμένη πρόταση EV για τον εταιρικό τομέα.

Σύμφωνα με το όραμα του κ. Gunning, η προσπάθεια της LeasePlan να πρωτοστατήσει στη μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση δεν είναι μια απλή φιλοδοξία, αλλά μέρος της επιθυμίας της να ηγηθεί στην αγορά του fleet καθώς μεταβαίνει σε ένα νέο πρότυπο που διέπεται από την αρχή της κοινής χρήσης. Όπως δήλωσε, “Σε αυτόν τον ταχύτατα μεταβαλλόμενο κόσμο, σκοπεύουμε να είμαστε η εταιρεία που λέει “Τι έπεται;”.

Ηγέτης σε θέματα κλίματος

Ο Tex Gunning (66 ετών) είναι πτυχιούχος οικονομικών του Πανεπιστημίου Erasmus στο Ρότερνταμ. Έχει 25ετή εμπειρία στην Unilever, όπου στο τέλος διετέλεσε Business Group President στην Ασία.

Ως Διευθύνων Σύμβουλος της Vedior, επόπτευσε την εξαγορά της εταιρείας από την Randstad το 2008. Αποτέλεσμα αυτής της συγχώνευσης ήταν η εξέλιξή της στη δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία προσλήψεων στον κόσμο.

Από το 2008 έως το 2013 διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος της AkzoNobel, προεδρεύοντας τη συγχώνευση του τμήματος διακοσμητικών χρωμάτων της εταιρείας αυτής με την ICI. Από το 2013 έως το 2016, διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος της TNT Express, καθοδηγώντας τη συγχώνευσή της με την FedEx.

Το 2016, ο κ. Gunning διορίστηκε Διευθύνων Σύμβουλος και Πρόεδρος της LeasePlan. Σε μεγάλο βαθμό χάρη στις προσπάθειές του για την ηλεκτροκίνηση του στόλου της εταιρίας, εξελέγη Climate Sector Leader Automotive στο World Economic Forum τον Ιανουάριο του 2018.

Αν είστε fleet manager, αυτή είναι μια μοναδική ευκαιρία να μάθετε από το μεγαλύτερο και τολμηρότερο πρόγραμμα ηλεκτροκίνησης στον κλάδο του στόλου, παρακολουθώντας το Fleet Europe Summit στις 28 Νοεμβρίου στη Βαρκελώνη:

Click here to learn more about the Fleet Europe Summit and to register.

Προηγούμενο άρθροΕπίσημο ντεμπούτο της Nissan σε πίστα της Formula E
Επόμενο άρθροΤο Nissan GT-R50 από την Italdesign στο Nissan Crossing