Ο εκδιωχθής επικεφαλής της Nissan, Carlos Ghosn, εγκατέλειψε την Ιαπωνία και μετέβη στον Λίβανο, τη χώρα της παιδικής του ηλικίας, μόλις ενημερώθηκε πως η δίκη του μετατίθεται για τον Απρίλιο του 2021.

Σύμφωνα με το Reuters, πηγές προσκείμενες στον ταλαιπωρημένο Carlos Ghosn δήλωσαν πως έφυγε από την Ιαπωνία για να αποφύγει αυτό που αποκαλούσε “χειραγωγημένο” σύστημα δικαιοσύνης και επειδή οι περιοριστικοί όροι του δεν του επέτρεπαν να δει ή να μιλήσει στη σύζυγό του κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων.

Ο πολυεκατομμυριούχος συνελήφθη για πρώτη φορά στο Τόκιο τον Νοέμβριο του 2018, με την κατηγορία απόκρυψης εισοδημάτων και πλουτισμού μέσω πληρωμών σε αντιπροσώπους αυτοκινήτων στη Μέση Ανατολή, κατηγορίες που αρνείται.

Έχοντας τη γαλλική, τη λιβανέζικη και τη βραζιλιάνικη υπηκοότητα, ο Carlos Ghosn, ο οποίος ήταν υπό περιορισμό στο σπίτι του στο Τόκιο υπό 24ωρη παρακολούθηση, απέδρασε με τη βοήθεια ιδιωτικής εταιρείας ασφαλείας.

Διάφορα κείμενα κυκλοφορούν έκτοτε στα social media, βάσει των οποίων διέφυγε κρυμμένος σε μια θήκη μουσικού οργάνου, φήμες τις οποίες διαψεύδει η σύζυγός του, Carole.

Η αστυνομία έθεσε υπό κράτηση επτά άτομα, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων πιλότων, ενώ το υπουργείο εσωτερικών της χώρας ξεκίνησε έρευνα. Παράλληλα και η Τουρκία ξεκίνησε έρευνα για την τολμηρή απόδραση του από την Ιαπωνία μέσω Κωνσταντινούπολης.

“Διέφυγα από την αδικία και τις πολιτικές διώξεις”, δήλωσε ο κ. Ghosn.

Οι ιαπωνικές αρχές δεν έχουν ακόμα σχολιάσει την εξαφάνιση του Carlos Ghosn, αλλά είναι γνωστό πως ο Λίβανος δεν διαθέτει συμφωνία έκδοσης με την Ιαπωνία. Ωστόσο, στις 2 Ιανουαρίου ο Λίβανος έλαβε ένταλμα σύλληψής του από την Interpol.

Προηγούμενο άρθροΑνθρωποκεντρική κινητικότητα από την Hyundai στη CES
Επόμενο άρθροΗ Βαρκελώνη έχει τη μεγαλύτερη LEZ στη Νότια Ευρώπη