Η Nissan και η EVgo επεκτείνουν το δίκτυο φόρτισης για τα ηλεκτροκίνητα οχήματα με την εγκατάσταση 200 ταχυφορτιστών συνεχούς ρεύματος στις ΗΠΑ. Κάθε ένας από τους ταχυφορτιστές αυτούς είναι σε θέση να προσφέρει 100kW, που μπορούν να φορτίσουν ταυτόχρονα περισσότερα από ένα ηλεκτρικά οχήματα.

Η Nissan έχει επενδύσει πάνω από 60 εκατ. δολάρια σε υποδομή φόρτισης προς όφελος των ιδιοκτητών όλων των τύπων ηλεκτρικών οχημάτων.

Περισσότεροι από 100 εκατομμύρια Αμερικανοί ζουν σήμερα σε απόσταση 15 λεπτών από έναν ταχυφορτιστή της EVgo, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που κατασκευάστηκαν σε συνεργασία με τη Nissan κατά μήκος του δρόμου I-95 στην Ανατολική Ακτή, αλλά και του δρόμου DRIVEtheARC στην Καλιφόρνια, που εκτείνεται από το Monterey έως τη Λίμνη Tahoe.

Μέσω αυτής της συνεργασίας, η Nissan θέλει να προβάλει το LEAF Plus, με εμβέλεια που φτάνει τα 226 μίλια και δυνατότητα ταχείας φόρτισης. Το Nissan LEAF, το αμιγώς ηλεκτροκίνητο όχημα με τις περισσότερες πωλήσεις στον κόσμο, αποτελεί την εικόνα του Nissan Intelligent Mobility και το όραμα της εταιρείας για την αλλαγή του τρόπου με τον οποίο τα αυτοκίνητα τροφοδοτούνται, οδηγούνται και ενσωματώνονται στην κοινωνία.

Σημειώνεται, ότι από το 2010, οπότε ξεκίνησε η εμπορική διάθεση της πρώτης γενιάς του μοντέλου, έχουν πουληθεί παγκοσμίως περισσότερα από 400.000 Nissan LEAF. Το νέο LEAF είναι διαθέσιμο στην ελληνική αγορά με τιμή που ξεκινάει από τις 32.990 ευρώ.

Προηγούμενο άρθροALD-Wheels: παγκόσμια κάλυψη στον κλάδο
Επόμενο άρθροH Fiat παρουσιάζει ένα χαλαρωτικό video για το καλοκαίρι