Η βρετανική εταιρεία McLaren Automotive ανακοίνωσε τον διορισμό του Michael Leiters ως νέου CEO της από την 1η Ιουλίου 2022.

Ο Michael Leiters, 50 ετών, διαθέτει διδακτορικό στη μηχανική και κατείχε ανώτερες θέσεις στην Porsche AG και, πιο πρόσφατα, υπήρξε Chief Technology Officer της Ferrari.

Ο κ. Leiters θα έχει το γραφείο του στην παγκόσμια έδρα της McLaren, στο Τεχνολογικό Κέντρο McLaren και το Κέντρο Παραγωγής McLaren, στο Surrey της Αγγλίας, όπου κατασκευάζονται δια χειρός όλα τα supercars και hypercars της εταιρείας.

Ο κ. Leiters θα ηγείται του εργατικού δυναμικού 3.000 ατόμων που καλύπτει όλες τις παγκόσμιες δραστηριότητες, συμπεριλαμβανομένου του McLaren Composites Technology Centre, που συμβάλλει καθοριστικά στην καινοτόμο τεχνολογία του πρωτοποριακού υβριδικού supercar υψηλών επιδόσεων McLaren Artura, οι παραδόσεις του οποίου θα ξεκινήσουν σύντομα.

Η McLaren διαθέτει πλέον περισσότερους από 100 λιανοπωλητές σε πάνω από 40 περιοχές παγκοσμίως. Παρά την πανδημία, η McLaren συνεχίζει να έχει μεγάλη ζήτηση, ιδιαίτερα για τα μοντέλα περιορισμένης παραγωγής, με εξάντληση πωλήσεων των εκδόσεων 765LT Coupe και Spider και της Ultimate Series Elva.

«Εκ μέρους όλων στη McLaren, είμαι ευτυχής που καλωσορίζω τον Michael ως νέο CEO της McLaren Automotive. Η μεγάλη ηγετική εμπειρία του, σε συνδυασμό με το πάθος του για τη μηχανική και τη μελλοντική τεχνολογία θα βοηθήσουν στην καθοδήγηση και την ανάπτυξη της ομάδας μας, στην συναρπαστική δεύτερη δεκαετία μας» είπε ο Paul Walsh, Εκτελεστικός Πρόεδρος του McLaren Group.

«Είμαι ιδιαίτερα ενθουσιασμένος που εντάσσομαι στην McLaren Automotive ως CEO σε αυτήν τη σημαντική στιγμή της πορείας της. Η McLaren είναι ήδη καταξιωμένη ως μια από τις πιο θαυμαστές εταιρείες πολυτελών supercar στον κόσμο. Ανυπομονώ να ενισχύσω αυτή τη φήμη στους αφοσιωμένους πελάτες, τους υπαλλήλους, τους θαυμαστές και τους συνεργάτες μας με το επόμενο κεφάλαιο της λαμπρής παράδοσης της McLaren», δήλωσε ο Michael Leiters.

Προηγούμενο άρθροΗ Morgan Motor Company ενισχύει την ηγετική της ομάδα
Επόμενο άρθροΤο καινούργιο Kia EV6 GT