Το καινούργιο Kia EV6 GT προσφέρει περισσότερη ισχύ σε συνδυασμό με τολμηρό, μυώδη, σπορ σχεδιασμό, δυναμική οδηγική συμπεριφορά και δυνατότητες υπερταχείας φόρτισης 800V.

Η τετρακίνητη έκδοση GT του πρώτου αμιγώς ηλεκτρικού Kia EV6 υπερβαίνει τα όρια των επιδόσεων, αποδίδοντας συνδυαστική ισχύ 580 ίππων από δύο ηλεκτροκινητήρες και ροπή 740 Nm. Τα παραπάνω εντυπωσιακά χαρακτηριστικά μεταφράζονται σε επιτάχυνση 0-100 χλμ. σε μόλις 3,5 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα 260 χλμ./ώρα. Οι ηλεκτρονικά ελεγχόμενες αναρτήσεις του Kia EV6 GT εξασφαλίζουν εξαιρετικά επίπεδα άνεσης και σταθερότητας ενώ o σπορ, μυώδης σχεδιασμός,  οι εντυπωσιακές ζάντες 21″ και οι ορατές, νέον δαγκάνες των πανίσχυρων φρένων προκαλούν θαυμασμό. Με αυτονομία 424 χλμ. και υπερ-ταχεία φόρτιση από 10%-80% σε 18 λεπτά, το EV6 GT θέτει νέα δεδομένα.

Στο εσωτερικό, διπλή πανοραμική κυρτή οθόνη υψηλής ευκρίνειας και εργονομικό διάκτινο τιμόνι με ενσωματωμένο πλήκτρο ενεργοποίησης της λειτουργίας οδήγησης GT προσφέρουν μοναδική οδηγική εμπειρία. Διαθέτει bucket καθίσματα με σουέντ επένδυση και  premium υλικά με σπορ πινελιές για στήριξη και άνεση.

Η κορυφαία έκδοση του αυτοκινήτου-ορόσημου της Kia αναμένεται σύντομα.

Το Kia EV6 διακρίθηκε στα iF Design Awards

Ακόμα, η Kia εξασφάλισε διακρίσεις υψηλού επιπέδου στα iF Design Awards 2022. Το αμιγώς ηλεκτρικό crossover EV6 έπαιξε κεντρικό ρόλο και στα τέσσερα βραβεία. Έτσι εκτός από την κατάκτηση του βραβείου σχεδίασης «Automobiles/Vehicles», το EV6 τιμήθηκε με άλλες τρεις διακρίσεις στις κατηγορίες: «Shops/ Showrooms» (για την πρωτοποριακή σχεδίαση και αισθητική στη διαμόρφωση εκθεσιακού χώρου), «Product Interface» (για το σύστημα Infotainment) και «Textile/Wall/Floor» (για το τρισδιάστατο υβριδικό υλικό GEONIC που χρησιμοποιείται στην καμπίνα).

Το μοντέλο από την πρεμιέρα του το 2021 κατάφερε να γίνει αντικείμενο κριτικής από τα μέσα ενημέρωσης σε όλο τον κόσμο, κέρδισε σειρά βραβείων ενώ πρόσφατα αναδείχθηκε «Ευρωπαϊκό Αυτοκίνητο της Χρονιάς» στη Γενεύη.

Προηγούμενο άρθροΝέος CEO της McLaren Automotive ο Michael Leiters
Επόμενο άρθροΗ αμιγώς ηλεκτρική Lexus RZ450e