Η Energy Absolute, ο δεύτερος μεγαλύτερος πάροχος ηλεκτρικής ενέργειας της Ταϊλάνδης, παρουσίασε το Mine Mobility SPA1, το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο που κατασκευάστηκε στην Ταϊλάνδη, στο φετινό Σαλόνι Αυτοκινήτου της Μπανγκόκ.

Το Mine Mobility SPA1 θα κοστίζει 38.000 δολάρια περίπου, φθηνότερο από ένα συγκρίσιμο Nissan Leaf ή ένα Kia Soul. Η εταιρεία ισχυρίζεται πως διαθέτει εμβέλεια περίπου 200 χιλιομέτρων.

Μια ομάδα πέντε εταιρειών ταξί της Μπανγκόκ παρήγγειλε ήδη 3.500 αυτοκίνητα. Σύμφωνα με το Bloomberg, η ημερομηνία παράδοσης υπήρξε σημαντικός παράγοντας για το κλείσιμο της παραγγελίας.

Εκτός από την παραγωγή του πρώτου ταϊλανδέζικου ηλεκτρικού αυτοκινήτου, η Energy Absolute σχεδιάζει επίσης να εγκαταστήσει 700 σταθμούς φόρτισης μέχρι το 2020.

Οι υψηλές τιμές των EV και η δημοτικότητα των δικύκλων σημαίνουν πως τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα αργήσουν να αναπτυχθούν στην περιοχή. Υποστηριζόμενη από τον δισεκατομμυριούχο Somphote Ahunai, το Mine Mobility θα μπορούσε να αποτελέσει σημαντικό βήμα για την αποδοχή τους. Τα κρατικά κίνητρα θα μπορούσαν να δώσουν επιπλέον ώθηση, καθώς οι ηγέτες της Ταϊλάνδης επιθυμούν να αντιμετωπίσουν την ατμοσφαιρική ρύπανση της Μπανγκόκ και να ενισχύσουν την αυτοκινητοβιομηχανία της χώρας.

Προηγούμενο άρθροΗ ειδική έκδοση 500 Dolcevita για τα 62α γενέθλια του 500
Επόμενο άρθροΣυνεργασία BMW Group και Daimler AG για την αυτόνομη οδήγηση