Η Lamborghini ανακοίνωσε την πορεία της προς την ηλεκτροκίνηση: «Direzione Cor Tauri», ένα σχέδιο μετασχηματισμού-ορόσημο για τη διαδρομή αειφορίας της μάρκας.

Ο Stephan Winkelmann, Πρόεδρος και CEO της Automobili Lamborghini, παρουσίασε το «Direzione Cor Tauri», έναν χάρτη πορείας για την απανθρακοποίηση των μελλοντικών μοντέλων Lamborghini και των εγκαταστάσεων της Sant’Agata Bolognese με βάση μια ολιστική προσέγγιση της στρατηγικής περιβαλλοντικής αειφορίας.

Καθ ‘όλη τη διαδικασία εξηλεκτρισμού των προϊόντων, η Lamborghini θα επικεντρώνεται στον εντοπισμό τεχνολογιών και λύσεων που εγγυώνται κορυφαίες επιδόσεις και δυναμική οδήγηση σύμφωνα με την παράδοση της μάρκας.

Το λογότυπο που επέλεξε ο ιδρυτής της εταιρείας Ferruccio Lamborghini το 1963, ο Cor Tauri (νότιος οφθαλμός του Ταύρου, όπως τον αποκαλούσαν οι αρχαίοι Έλληνες) είναι το λαμπρότερο αστέρι στον αστερισμό του Ταύρου και αντιπροσωπεύει την κίνηση της Lamborghini προς ένα μέλλον που είναι ηλεκτρικό αλλά πάντα πιστό στην καρδιά και την ψυχή της μάρκας.

Ο κ. Winkelmann σχολίασε: «Το σχέδιο ηλεκτροκίνησης της Lamborghini είναι μια νέα πορεία, απαραίτητη στο πλαίσιο ενός ριζικά μεταβαλλόμενου κόσμου, στον οποίο θέλουμε να συνεισφέρουμε συνεχίζοντας να μειώνουμε τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις μέσω συγκεκριμένων έργων. Η απάντησή μας είναι ένα σχέδιο με προσέγγιση 360 μοιρών, που περιλαμβάνει τα προϊόντα μας και τις εγκαταστάσεις μας Sant’Agata Bolognese, που μας οδηγεί προς ένα πιο βιώσιμο μέλλον ενώ παραμένουμε πάντα πιστοί στο DNA μας. Η Lamborghini ήταν πάντα συνώνυμη με την κορυφαία τεχνογνωσία στην κατασκευή κινητήρων εξαιρετικής απόδοσης: αυτή η δέσμευση θα συνεχιστεί ως απόλυτη προτεραιότητα της πορείας καινοτομίας μας. Η σημερινή υπόσχεση, υποστηριζόμενη από το μεγαλύτερο επενδυτικό σχέδιο στην ιστορία της μάρκας, ενισχύει τη βαθιά αφοσίωσή μας όχι μόνο στους πελάτες μας, αλλά και στους θαυμαστές μας, στους ανθρώπους μας και στις οικογένειές τους, καθώς και στην περιοχή όπου γεννήθηκε η εταιρεία στην Emilia-Romagna και την αριστεία Made in Italy».

Ο Cor Tauri, ο χάρτης πορείας της Lamborghini, όπως τον παρουσίασε ο κ. Winkelmann, θα αποτελείται από τρεις φάσεις:

  1. Κινητήρες καύσης (2021-2022): Παρουσίαση μοντέλων που αποτίουν φόρο τιμής στην πρόσφατη περίοδο συνεχούς επιτυχίας της εταιρείας. Μετά τη σταθερή αύξηση των πωλήσεων και την επταπλάσια αύξηση του κύκλου εργασιών τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια, η Lamborghini έχει καθιερωθεί ως κέντρο αριστείας στην παραγωγή των καλύτερων σπορ αυτοκινήτων. Μοναδικός σχεδιασμός, τεχνολογική καινοτομία στα υψηλότερα επίπεδα που υποστηρίζεται από τεράστιες επενδύσεις σε έρευνα και ανάπτυξη και η υψηλότερη ποιότητα και χειροτεχνία αποτελούν τη βάση για μια πυραμίδα προϊόντων: από το Urus Super SUV, τον ακρογωνιαίο λίθο της σημερινής επιτυχίας, που φτάνει στην κορυφή του με αριστουργήματα τεχνολογίας και σχεδιασμού στις περιορισμένες σειρές. Το πιο πρόσφατα αποκαλυφθέν, το Sián, ξεκίνησε το ταξίδι ηλεκτροκίνησης: το πρώτο Lamborghini με υβριδική τεχνολογία. Αυτή η φάση θα χαρακτηρίζεται από την ανάπτυξη κινητήρων καύσης για εκδόσεις που αποτίουν φόρο τιμής στη λαμπρή ιστορία της μάρκας και τα εμβληματικά προϊόντα του παρελθόντος και του παρόντος, αλλά πάντα υπό την ώθηση του οραματικού πνεύματος που διακρίνει τη Lamborghini. Δύο νέα αυτοκίνητα στη σειρά μοντέλων V12 θα ανακοινωθούν το 2021.
  2. Υβριδική μετάβαση (μέχρι το τέλος του 2024): το 2023 η Lamborghini θα λανσάρει το πρώτο της υβριδικό αυτοκίνητο παραγωγής, και μέχρι το τέλος του 2024 ολόκληρη η γκάμα θα εξηλεκτρισθεί. Η απόδοση και η αυθεντική οδηγική εμπειρία Lamborghini θα παραμείνουν στο επίκεντρο των μηχανικών και τεχνικών της εταιρείας στην ανάπτυξη νέων τεχνολογιών, και η εφαρμογή ελαφρών υλικών από ανθρακονήματα θα είναι καθοριστικής σημασίας για την αντιστάθμιση του βάρους λόγω της ηλεκτροκίνησης. Στόχος της εταιρείας για αυτήν τη φάση είναι η μείωση των εκπομπών CO2 προϊόντος κατά 50% έως τις αρχές του 2025.Η υβριδική μετάβαση θα γίνει με μια άνευ προηγουμένου επένδυση: περισσότερα από 1,5 δισ. ευρώ θα διατεθούν σε τέσσερα χρόνια, η μεγαλύτερη στην ιστορία της Lamborghini. Είναι ένα απτό σημάδι της ισχυρής αίσθησης ευθύνης της εταιρείας απέναντι στην ανάγκη για συγκεκριμένη ανταπόκριση, μέσω σημαντικών καινοτομιών, στην περίοδο βαθύτατου μετασχηματισμού που επηρεάζει ολόκληρη την αυτοκινητοβιομηχανία.
  3. Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό Lamborghini (δεύτερο μισό της δεκαετίας): Το δεύτερο μέρος της δεκαετίας θα αφιερωθεί σε αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα, με το όραμα ενός τέταρτου μοντέλου στο μέλλον. Για άλλη μια φορά, η τεχνολογική καινοτομία σε αυτήν τη φάση θα προσανατολιστεί στην εξασφάλιση αξιοσημείωτης απόδοσης και στην τοποθέτηση του νέου προϊόντος στην κορυφή της κατηγορίας του. Έτσι βλέπει η Lamborghini την κορύφωση αυτού του μέρους του ταξιδιού της: Ο Cor Tauri, το πιο φωτεινό αστέρι στον αστερισμό στον οποίο δείχνει ο οδικός χάρτης της εταιρείας, αντιπροσωπεύεται από ένα τέταρτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο.
Προηγούμενο άρθροΗ πορεία του BMW Group προς την κυκλική οικονομία
Επόμενο άρθροGSe, το Opel Manta επιστρέφει και είναι ηλεκτρικό