Η BMW Brilliance Automotive Ltd. και το Mercedes-Benz Group China Ltd. ανακοίνωσαν κοινοπραξία για βιώσιμες μεταφορές στην Κίνα.

Το εγχείρημα αποσκοπεί στη δημιουργία δικτύου φόρτισης υψηλής ισχύος, που θα παρέχει στους Κινέζους πελάτες υπηρεσίες φόρτισης υψηλής ποιότητας, για τις ανάγκες της αγοράς EV.

Αξιοποιώντας την εκτενή τεχνογνωσία τους και την ευρεία κατανόηση της κινεζικής αγοράς νέων ενεργειακών οχημάτων, η BMW και η Mercedes-Benz δεσμεύονται να παρέχουν γρήγορες, πρακτικές και αξιόπιστες λύσεις φόρτισης.

Τα φιλόδοξα σχέδια της κοινοπραξίας περιλαμβάνουν τη δημιουργία δικτύου τουλάχιστον 1.000 σταθμών φόρτισης υψηλής ισχύος, με περίπου 7.000 φορτιστές μέχρι τα τέλη του 2026. Οι σταθμοί θα διαθέτουν σύγχρονες τεχνολογίες φόρτισης, βέλτιστης απόδοσης και συμβατότητας με πολλά μοντέλα EV. Η ανάπτυξή τους θα ξεκινήσει το 2024 σε βασικές περιοχές NEV, προτού επεκταθεί σε εθνικό επίπεδο.

Η πρωτοβουλία διαθέτει πελατοκεντρικά χαρακτηριστικά. Το κορυφαίο δίκτυο φόρτισης θα είναι προσβάσιμο στο ευρύ κοινό, αλλά οι πελάτες των BMW Group και Mercedes-Benz Group θα απολαμβάνουν αποκλειστικών προνομίων, όπως λειτουργικά συστήματα plug & charge και διαδικτυακή κράτηση, που προσφέρουν πρακτική και ψηφιακή εμπειρία φόρτισης.

Επιπλέον, η κοινοπραξία δεσμεύεται για βιωσιμότητα. Στοχεύει στην προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές όπου είναι εφικτό, υπογραμμίζοντας την αφοσίωσή της στην περιβαλλοντική ευθύνη. Δίνοντας προτεραιότητα σε φιλικές προς το περιβάλλον πρακτικές, το εγχείρημα επιδιώκει την δημιουργία βιώσιμου οικοσυστήματος φόρτισης που συνάδει με τους ευρύτερους στόχους καθαρής ενέργειας της Κίνας.

Η επιτυχία της συνεργασίας εξαρτάται από την έγκριση των ρυθμιστικών αρχών. Τόσο η BMW Brilliance Automotive, όσο και το Mercedes-Benz Group αναμένουν την έγκρισή τους για να προχωρήσουν στα σχέδιά τους.

Φωτογραφία: BMW Group

Προηγούμενο άρθροΟι ευρωπαϊκές ταξινομήσεις τον Φεβρουάριο 2024
Επόμενο άρθροΑποχωρεί από την Hertz ο CEO Stephen Scherr