Αποχωρεί από την Hertz ο CEO Stephen Scherr

Ο CEO Stephen Scherr θα αντικατασταθεί σύντομα από τον Gil West, πρώην επικεφαλής της εταιρείας ρομποταξί Cruise.

Η Hertz Global αναφέρει σε δελτίο τύπου ότι ο CEO, Stephen Scherr, θα αποχωρήσει τις επόμενες εβδομάδες. Θα τον διαδεχθεί ο Gil West από την 1η Απριλίου 2024. Ο κ. Scherr παραιτήθηκε χωρίς να αναφέρει συγκεκριμένο λόγο.

Ωστόσο, πολλά ειδησεογραφικά πρακτορεία συνδέουν την αποχώρησή του με τις υψηλές απομειώσεις στη στρατηγική ηλεκτρικών οχημάτων της εταιρείας. Ο στόχος της Hertz να αναδειχθεί κορυφαία εταιρεία παροχής EV αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα πέρυσι λόγω των απροσδόκητων δαπανών συντήρησης και της υποτίμησης της αξίας των οχημάτων εξ αιτίας της ανταγωνιστικής τιμολόγησης της Tesla.

Αυξημένο κόστος συντήρησης

Το Bloomberg επεσήμανε ότι η Hertz επιβαρύνθηκε με επιπλέον χρέωση 245 εκατομμυρίων δολαρίων λόγω αυτών των προβλημάτων. Οι οδηγοί της Uber συνεισέφεραν σε αυτό, παρ’ όλο που εκτιμούν τα Tesla τους. Αποτελούσαν το ήμισυ του στόλου των 100.000 Tesla και η απρόσεκτη οδήγησή τους αύξησε το κόστος επισκευής.

Η πρωτοβουλία για την ηλεκτροκίνηση της Hertz προϋπήρχε του κ. Scherr και η μαζική αγορά Tesla πραγματοποιήθηκε το 2021, πριν αναλάβει καθήκοντα. Παρ’ όλα αυτά, συνέχισε την πρωτοβουλία, παραγγέλνοντας περίπου 175.000 ηλεκτρικά οχήματα της General Motors και 65.000 της Polestar.

Ο Gil West είναι έτοιμος να εφαρμόσει την στρατηγική του κ. Scherr, καθιστώντας την εταιρεία κερδοφόρα. Έχοντας διατελέσει COO της Delta Airlines και CEO της εταιρείας αυτόνομων οχημάτων Cruise, διαθέτει σημαντική εμπειρία σε επιχειρησιακές ανακάμψεις.

Φωτογραφία: Linkedin

Προηγούμενο άρθροΚοινοπραξία BMW – Mercedes-Benz στην Κίνα
Επόμενο άρθροNeue Klasse: Αποθήκευση ενέργειας στα EV