J.D. Power Electric Vehicle Experience: πρώτο το Kia Niro
Το Kia Niro EV νικητής κατηγορίας στη νέα J.D. Power Electric Vehicle Experience Ownership Study

Το Kia Niro EV αναδείχθηκε νικητής κατηγορίας της νέας έρευνας για την εμπειρία ιδιοκτησίας ηλεκτρικών αυτοκινήτων, J.D. Power Electric Vehicle Experience, στις ΗΠΑ, ενισχύοντας τη δύναμη της γκάμας ηλεκτρικών οχημάτων της Kia, ενώ η μάρκα προετοιμάζει τη στρατηγική Plan S που εστιάζει στο μέλλον της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Το Kia Niro EV κατατάσσεται υπ΄αριθμόν ένα μεταξύ των μαρκών μαζικής παραγωγής σην J.D. Power 2021 Electric Vehicle Experience (EVX) Ownership Study. Γι΄ αυτήν την αρχική μελέτη, η J.D. Power σφυγμομέτρησε σχεδόν 10.000 ιδιοκτήτες ηλεκτρικών οχημάτων (EV) για παράγοντες όπως το κόστος ιδιοκτησίας, την αυτονομία της μπαταρίας και την οδηγική απόλαυση, για να προσδιορίσει την πιθανότητα επαναγοράς και σύστασης ενός EV.

“Στην Kia, δεσμευόμαστε να προσφέρουμε μια εμπειρία ιδιοκτησίας παγκόσμιας κλάσης και καθώς η μάρκα ετοιμάζεται να εισαγάγει αρκετά νέα ηλεκτρικά οχήματα έως το 2025 στο πλαίσιο της στρατηγικής μας Plan S, είμαστε περήφανοι που η τρέχουσα σειρά μας είναι ήδη επιτυχημένη μεταξύ των υφιστάμενων και των δυνητικών οδηγών EV”, δήλωσε ο Sean Yoon, πρόεδρος και CEO των Kia Motors America και Kia Motors North America. “Έχουμε την τιμή να κερδίσουμε την κατηγορία μαζικής αγοράς στη Μελέτη Ιδιοκτησίας EVX, η οποία ενισχύει τον ηγετικό μας στόχο στη μελλοντική βιομηχανία κινητικότητας».

Το U.S. EVX Ownership Study, σε συνεργασία με την PlugShare, θέτει πρότυπα συγκριτικής αξιολόγησης με τα κρίσιμα χαρακτηριστικά που επηρεάζουν την εμπειρία ιδιοκτησίας EV. Ο γενικός δείκτης ιδιοκτησίας EVX μετρά την ικανοποίηση των ιδιοκτητών ηλεκτρικών οχημάτων (σε κλίμακα 1.000 βαθμών) στις κατηγορίες premium και μαζικής παραγωγής, βάσει επτά παραγόντων: ακρίβεια δηλωμένης αυτονομίας μπαταρίας, διαθεσιμότητα δημόσιων σταθμών φόρτισης, αυτονομία μπαταρίας, κόστος ιδιοκτησίας, οδηγική απόλαυση, ευκολία φόρτισης στο σπίτι και ποιότητα και αξιοπιστία οχήματος. Η φετινή μελέτη πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο-Νοέμβριο του 2020 και σφυγμομέτρησε 9.632 ιδιοκτήτες μοντέλων BEV και PHEV για τα έτη 2015-2021.

Με μια ικανή γκάμα ηλεκτρικών οχημάτων και το βλέμμα στις μελλοντικές μεταφορές, η Kia προχωρά στην εφαρμογή του «Plan S» και θα επενδύσει 25 δισ. δολάρια έως το 2025 για το μέλλον της ηλεκτροκίνησης, των υπηρεσιών κινητικότητας, της συνδεσιμότητας και της αυτονομίας.

Προηγούμενο άρθροΗλεκτρικά μοτοποδήλατα Lime στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ
Επόμενο άρθροACEA-T&E-BEUC: 1 εκατ. φορτιστές EV έως το 2024