Η Lime, εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων διαμοιρασμού, ανακοίνωσε πως θα προσθέσει ηλεκτρικά μοτοποδήλατα στην αναπτυσσόμενη πλατφόρμα της ηλεκτρικών ποδηλάτων και σκούτερ.

Η Lime σκοπεύει να φέρει μοτοποδήλατα σε κάποιες πόλεις στις αρχές της άνοιξης, με το Παρίσι και την Ουάσιγκτον DC ως πιλοτικές τους επόμενους μήνες. Το μοτοποδήλατο Lime θα αποτελέσει τέλειο συμπλήρωμα στα ηλεκτρικά ποδήλατα και σκούτερ της εταιρείας, ιδανικό για μεγαλύτερες αποστάσεις μεταξύ δύο και πέντε μιλίων.

«Η προσθήκη ηλεκτρικών μοτοποδηλάτων στο στόλο μας ηλεκτρικών ποδηλάτων και σκούτερ αποτελεί ένα ακόμα σημαντικό βήμα διασφάλισης πρόσβασης σε φθηνές μετακινήσεις διαμοιρασμού χωρίς άνθρακα σε διάφορες πόλεις σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο Wayne Ting, CEO της Lime. «Είμαστε αφοσιωμένοι συνεργάτες περισσότερων από εξήντα πόλεων στην Ευρώπη και συνεχίζουμε τις σοβαρές επενδύσεις σε βιώσιμες και ασφαλείς λύσεις προϊόντων που χρειάζονται οι δήμοι και οι χρήστες. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίον επιλέγουμε το Παρίσι ως μία από τις δύο πόλεις όπου θα δοκιμάσουμε την υπηρεσία μας e-moped, επιτρέποντας στους χρήστες μεγαλύτερες μετακινήσεις με τη χρήση της εφαρμογής Lime, με ασφαλή και καθαρό τρόπο».

Για να αποκτήσουν πρόσβαση στα μοτοποδήλατα Lime, οι χρήστες πρέπει να διαθέτουν έγκυρη άδεια οδήγησης και να τραβήξουν μια φωτογραφία τους για να αποδείξουν πως ταιριάζει με την άδεια οδήγησης. Πριν ξεκινήσουν μια διαδρομή, οι χρήστες πρέπει να τραβήξουν μια φωτογραφία τους φορώντας κράνος, το οποίο πρέπει να φέρεται καθ΄ όλη τη διάρκεια της διαδρομής.

Το ηλεκτρικό μοτοποδήλατο Lime – που κατασκευάζεται από την Niu – είναι το πρώτο όχημα της εταιρείας που επιτρέπει δύο αναβάτες. Η Lime θα παρέχει δύο κράνη υψηλής ορατότητας στη θήκη μεταφοράς κάθε μοτοποδηλάτου, διαφορετικού μεγέθους προς κάλυψη των αναγκών των αναβατών.

Νωρίτερα η Lime ανακοίνωσε μια συμφωνία για την προσθήκη σκούτερ ως πρόσθετη παροχή μετακίνησης της Edenred στις ΗΠΑ, η οποία καλύπτει εκεί περισσότερους από 10 εκατομμύρια εργαζόμενους.

Η Edenred κάλυπτε ήδη προγράμματα παροχής κινητικότητας, όπως δημόσιες συγκοινωνίες, στάθμευση και ridehailing. Σύμφωνα με σχόλιο του Ed Fleischmann της Edenred Benefit στο Bloomberg, η προσθήκη της μικροκινητικότητας ενισχύει την προσπάθειά της να καταστεί “κατάστημα” μιας στάσης για τους μετακινούμενους.

Φωτογραφία: Lime

Προηγούμενο άρθροΈρχεται το νέο Opel Combo-e Life
Επόμενο άρθροJ.D. Power Electric Vehicle Experience: πρώτο το Kia Niro