Η σουηδική εταιρεία κατασκευής φορτηγών Volvo Trucks θα αρχίσει να λειτουργεί ένα επαγγελματικό όχημα αυτόνομης οδήγησης σε δημόσιους δρόμους. Προς το παρόν, το αυτόνομο φορτηγό θα αναπτυχθεί μόνο σε περιορισμένη, επαναλαμβανόμενη και ελεγχόμενη διαδρομή.

Η πρώτη αυτόνομη επαγγελματική μεταφορά της Volvo Trucks θα περιλαμβάνει επτά αυτόνομα φορτηγά Vera που μεταφέρουν ασβεστόλιθο από το ορυχείο Broennoey Halk σε κοντινό λιμάνι, ξεκινώντας από το χειμώνα.

Τον περασμένο μήνα, η Volvo παρουσίασε παρόμοια συμφωνία με την εταιρεία logistics DFDS, σύμφωνα με την οποία ένας στόλος της Volvo Veras θα μεταφέρει εμπορευματοκιβώτια από κέντρο εφοδιαστικής της DFDS σε λιμενικό τερματικό σταθμό στο Γκέτεμποργκ.

Στόχος είναι η υλοποίηση ενός συνδεδεμένου συστήματος που αποτελείται από αρκετά οχήματα Vera που παρακολουθούνται από έναν πύργο ελέγχου. Ο σκοπός είναι να επιτραπεί μια ομαλή και σταθερή ροή ανταποκρινόμενη στις απαιτήσεις για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, ευελιξία και βιωσιμότητα. Η συνεργασία με την DFDS θεωρήθηκε ως ένα πρώτο βήμα προς την υλοποίηση της Vera σε μια πραγματική αποστολή μεταφορών σε προκαθορισμένους δημόσιους δρόμους σε μια βιομηχανική περιοχή.

Προηγούμενο άρθροΤον Σεπτέμβριο η πλατφόρμα για τα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα
Επόμενο άρθροΤο νέο Fiat Professional Ducato στην ελληνική αγορά