Η σουηδική αρχή μεταφορών χορήγησε στην Zenuity, μια κοινοπραξία μεταξύ της Volvo Cars και της Veoneer, έγκριση για δοκιμές σε αυτούς τους δρόμους. Έτσι, οι οδηγοί των σουηδικών αυτοκινητόδρομων Ε4, E6 ή του υπ΄αριθμόν 40, μπορεί σύντομα να συναντήσουν τα αυτόνομα οχήματα Volvo.

Οι δοκιμές, που θα εκτελούνται από εκπαιδευμένους οδηγούς με τα χέρια τους μακριά από το τιμόνι, με μέγιστη ταχύτητα 80km / h, θα χρησιμεύσουν για την απόλυτη ρύθμιση του λογισμικού αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 4 (το δεύτερο υψηλότερο επίπεδο, ικανό για οδήγηση στους περισσότερους δρόμους, στις περισσότερες συνθήκες) .

Οι εγκεκριμένες διαδρομές είναι ο Ε4 μεταξύ Στοκχόλμης και Malmö, ο Ε6 μεταξύ Gothenburg και Malmö και ο δρόμος 40 μεταξύ Jönköping και Gothenburg.

“Η έγκριση για τη διεξαγωγή δοκιμών υπό πραγματικές συνθήκες είναι απαραίτητη για τη συλλογή σημαντικών δεδομένων και δοκιμαστικών λειτουργιών. Είναι μια καλή απόδειξη της εξέλιξης των δυνατοτήτων της Zenuity για αυτόνομη οδήγηση”, δήλωσε ο Nishant Batra, Chief Technology Officer της Veoneer.

Η Veoneer σχεδιάζει και κατασκευάζει προϊόντα για ενεργητική ασφάλεια, αυτόνομη οδήγηση και έλεγχο επιβατών.

Η Zenuity δημιουργήθηκε από τη Volvo και την Veoneer το 2017 και αναμένεται να παρουσιάσει τα πρώτα της προϊόντα υποστήριξης οδηγών στην αγορά έως το 2019, με τις αυτόνομες τεχνολογίες οδήγησης αμέσως μετά.

Η Volvo έχει δηλώσει ότι στοχεύει να διαθέσει αυτόνομα αυτοκίνητα έως το 2021 και να καλύπτει το ένα τρίτο των πωλήσεών της με πλήρως αυτόνομα οχήματα έως το 2025.

Φωτογραφία: Zenuity Volvo με εξοπλισμό αυτόνομης οδήγησης 

Προηγούμενο άρθροΗ Spie θα εγκαταστήσει 400 φορτιστές Ionity σε όλη την Ευρώπη
Επόμενο άρθρο2 εκατομμύρια ηλεκτρικά οχήματα πουλήθηκαν το 2018