Το έργο STADT:up (Λύσεις και Τεχνολογίες για την Αυτοματοποιημένη Οδήγηση στην Πόλη: ένα έργο αστικής κινητικότητας) στοχεύει να καταστεί δυνατή η αυτοματοποιημένη οδήγηση σε αστικές περιοχές έως το τέλος του 2025.

Η Opel, γερμανική μάρκα της Stellantis, συμμετέχει στο έργο που χρηματοδοτείται από το Γερμανικό Ομοσπονδιακό Υπουργείο Οικονομικών Υποθέσεων και Δράσης για το Κλίμα. Οι ειδικοί στο Κέντρο Μηχανικών του Rüsselsheim διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην περαιτέρω ανάπτυξη της αναγνώρισης του περιβάλλοντος του οχήματος βάσει τεχνητής νοημοσύνης (AI) και τη μετατροπή σε αντίδραση στη συγκεκριμένη κατάσταση στην αυτοματοποιημένη οδήγηση.

Η εναρκτήρια εκδήλωση του έργου της κοινοπραξίας με 22 εταίρους πραγματοποιήθηκε στην πανεπιστημιούπολη της Robert Bosch GmbH στο Renningen της Γερμανίας. Επιπλέον, η Opel στοχεύει να επιδείξει ένα καινοτόμο πρότυπο με σύνθετη αναγνώριση περιβάλλοντος σε αστικές περιοχές έως το τέλος του 2025.

Το STADT:up στοχεύει σε ολοκληρωμένες, επεκτάσιμες λύσεις για μελλοντική αστική κινητικότητα. Τα οχήματα πρέπει να είναι σε θέση να χειρίζονται σύνθετα σενάρια κυκλοφορίας εντός της πόλης με ασφάλεια και να ανταποκρίνονται επαρκώς σε όλες τις καταστάσεις σε χιλιοστά του δευτερολέπτου.

Οι διάφορες εργασίες αυτόνομης οδήγησης κυμαίνονται από την ολοκληρωμένη αντίληψη του περιβάλλοντος και τον εντοπισμό των χρηστών του δρόμου μέσω της πρόβλεψης, της αλληλεπίδρασης και της συνεργασίας με άλλα οχήματα, έως τη συμπεριφορά και τον σχεδιασμό ελιγμών του οχήματος του χρήστη. Το ερώτημα, πώς θα αναπτυχθεί η μικτή κυκλοφορία που αποτελείται από πεζούς, ποδηλάτες, διαφορετικά μεταχειρισμένα οχήματα και τοπικά μέσα μαζικής μεταφοράς είναι επίσης κεντρικής σημασίας. Αντίστοιχα, στο έργο θα αναπτυχθούν επίσης κατάλληλες μελλοντικές ιδέες και απαιτήσεις που προκύπτουν από τις ανάγκες των χρηστών.

Προηγούμενο άρθροJürgen Gundler – BMW, τελική λύση το υδρογόνο
Επόμενο άρθροCO2 αυτοκινήτων και βαν: H ACEA πιέζει για επίλυση